Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Στο "οξυγόνο" από την Κοινωνία ποντάρει την ανανέωσή της η ΝΔ- Πώς μπορείτε να ενταχθείτε στο Μητρώο Στελεχών




Πηγή: Newpost.gr

Η ανανέωση του στελεχικού δυναμικού της ΝΔ, είναι ένα από τα προσωπικά στοιχήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και προχωρά με σταθερά βήματα. Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, όπως τόνιζε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, αναδεικνύει καθημερινά, με διαφάνεια και
αξιοκρατία, ικανό και καταρτισμένο πολιτικό προσωπικό.
Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται με μεθοδικότητα και συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής, με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών που στηρίζουν την προσπάθεια των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτή καταθέτοντας το βιογραφικό τους. Ανάμεσα στους εθελοντές που «τρέχουν» το Μητρώο Στελεχών, είναι επαγγελματίες της αγοράς, εργαζόμενοι σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, καθηγητές πανεπιστήμιων ή απλώς άτομα που θέλουν να συνεισφέρουν στην απόπειρα να αλλάξει ο τρόπος που επιλέγονται αυτοί που στελεχώνουν τους κομματικούς οργανισμούς.
«Χρειαζόμαστε διαδικασίες, δομές, μηχανισμούς αξιολόγησης και κυρίως τη βεβαιότητα σε όλη την κοινωνία ότι είμαστε ένα κόμμα το οποίο σκέφτεται και αντιλαμβάνεται τη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού του διαφορετικά από ό,τι έκανε μέχρι σήμερα» ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών.
Όπως τόνιζαν από την οδό Πειραιώς, η διαδικασία επιλογής στελεχών είναι «κρυστάλλινη»: δεν υπάρχουν κομματικά διαπιστευτήρια, δεν παίζουν κανένα ρόλο οι προσωπικές επαφές, οι γνωριμίες και οι κουμπαριές.
Κάθε υποψήφιος καταχωρεί το βιογραφικό του μέσω της διαδικτυακής
πλατφόρμας ananeosi.nd.gr και κάθε βιογραφικό αξιολογείται με βάση τις γνώσεις, την εργασιακή του εμπειρία, την προσωπικότητα και τις ικανότητές του να συνεισφέρει σε συγκεκριμένους τομείς.
«Η ανανέωση της ΝΔ θα γίνει με οξυγόνο από την κοινωνία. Θα ενταχθούν πρόσωπα που φέρνουν νέο αέρα στην πολιτική», είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Μέσω της αξιολόγησης του κάθε υποψηφίου, διακρίνονται οι τομείς όπου μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα. Όπως διευκρίνιζαν πάντως από την οδό Πειραιώς, η επιλογή κάποιου στο Μητρώο, δεν σημαίνει ότι θα είναι αυτόματα και υποψήφιος για τις λίστες του κόμματος, στέλνοντας έτσι ξεκάθαρο μήνυμα σε πιθανά φαινόμενα αλαζονείας, τα οποία θα αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους.
Το συντονισμό του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει η Ρεβέκκα Πιτσίκα, σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη για θέματα στελεχικού δυναμικού και διευθύντρια Ανάπτυξης/Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων στη σχετική διεύθυνση της ΝΔ.
Μέχρι σήμερα, στην πλατφόρμα έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 βιογραφικά. Οι συμμετέχοντες έχουν μέσο όρο ηλικία τα 42 έτη. Τέσσερις στους πέντε αιτούντες έχουν τουλάχιστον δεκαετή επαγγελματική εμπειρία ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 50% διαθέτει τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί 1.200 συνεντεύξεις. Δέκα ομάδες, στις οποίες λαμβάνουν μέρος 32 αξιολογητές, έχουν εργαστεί πάνω από  900 ώρες  για το σκοπό αυτό.
Μετά την επιλογή στελεχών από τη διαδικασία των συνεντεύξεων, πραγματοποιείται η ένταξή τους σε ομάδες εργασίας. Συμμετέχουν σε σεμινάρια επικοινωνίας και πολιτικής επιμόρφωσης με στόχο να αναπτύξουν κομβικές πολιτικές δεξιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.