Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Η Ασημακοπούλου καταγγέλλει προσπάθεια του Παππά να ελέγξει τα ΜΜΕ από την "πίσω πόρτα"

«Βλέπουμε ένα σχέδιο καθεστωτικού τύπου ελέγχου των ΜΜΕ» δήλωσε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθήνας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείo 104,9 fm», καταλογίζοντας στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά, ότι «προσπαθεί να ρυθμίσει τον αριθμό των
τηλεοπτικών αδειών από την πίσω πόρτα», μέσα από την πρόβλεψη τεχνικών παραμέτρων για τη χορήγησή τους.
«Ο κ. Παππάς, βλέποντας ότι θα έχει πολιτικό πρόβλημα να διαχειριστεί μία δεύτερη μεγάλη πολιτική ήττα (ότι δε θα είναι τέσσερις οι άδειες, όπως ο ίδιος είχε πει με βάση τη μελέτη της Φλωρεντίας, αλλά θα είναι παραπάνω) για να διαχειριστεί την πολιτική ήττα, πριν από δέκα μέρες έφερε στη Βουλή μία τροπολογία, που έλεγε «καταργώ από τον νόμο μου μία διάταξη, που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική και εισάγω μία διάταξη που υποχρεώνει τα κανάλια να εκπέμπουν και σε standard και σε high definition», κάτι που δεν ήταν στον αρχικό νόμο» ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου και εξήγησε:
«Βάζοντας αυτή την τεχνική παράμετρο, που ήταν υποχρεωμένο το ΕΣΡ να τη λάβει υπόψη, περιορίζει τον αριθμό των αδειών, που θα μπορούσε το ΕΣΡ να βγάλει, γιατί δε χωράει το φάσμα περισσότερες, με βάση αυτή την τεχνολογία. Αυτό έχει συνταγματικά θέματα, πηγαίνεις από την πίσω πόρτα να ρυθμίσεις τον αριθμό των αδειών, που μπορεί να δοθούν και αυτό δεν είναι σωστό». Εκτίμησε δε ότι η εν λόγω διάταξη «θα προσβληθεί αναμφίβολα στο ΣτΕ, το οποίο και θα πρέπει πάλι να αποφανθεί», ενώ επανέλαβε ότι «η θέση της ΝΔ ήταν και είναι διαχρονικά η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του φάσματος».
Αναφερόμενη στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Διάθεσης Τηλεοπτικού Χρόνου, ήτοι την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαφήμισης, που προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ σχολίασε: «Έρχεται μια καινούρια προσπάθεια, που λέει: «Αφού δεν μπορώ να ρυθμίσω τον αριθμό των καναλιών, πώς θα ελέγξω τα κανάλια; Θα τα ελέγξω ελέγχοντας τα έσοδά τους, που προέρχονται από τη διαφήμιση. Ο κ. Παππάς θα φέρει ένα άλλο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, το οποίο θα λέει ότι θα υπάρχει μία πλατφόρμα τεχνολογική, που θα τη σκιάσει με προδιαγραφές ο ίδιος και μέσα από την πλατφόρμα αυτή θα ελέγχει το πώς διακινείται και ποια είναι η τιμή και ποιος παίρνει το κομμάτι της ιδιωτικής διαφήμισης».
Ερωτηθείσα, εξάλλου, για τις επιδιώξεις της ΝΔ σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες πολιτικές συνεργασίες, με αφορμή και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η κ. Ασημακοπούλου διευκρίνισε: «Στόχος πρώτος των εκλογών, όποτε γίνουν αυτές, είναι να απομακρυνθεί η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, που είναι η πιο καταστροφική κυβέρνηση στη μεταπολίτευση. Στόχος δεύτερος θα είναι να πάμε παρακάτω την Ελλάδα, στην επόμενη μέρα, με βάση ένα πρόγραμμα πολύ συγκεκριμένο, το οποίο θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όποιος θέλει, από το δημοκρατικό τόξο, να συστρατευτεί με βάση την πολιτική σύγκλιση γύρω από αυτό το πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτος. Η παρουσία του προέδρου μας σε αυτό το συνέδριο (της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) είναι σε αυτή την κατεύθυνση, είναι μία ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης για να πάμε την Ελλάδα παρακάτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου