Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Το ιστορικό των συντονισμένων από την κυβέρνηση επιθέσεων στη Δικαιοσύνη

Το τελευταίο διάστημα, με απόλυτη ευθύνη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και συνολικά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η χώρα βιώνει μια βαθιά κρίση θεσμών και αξιών που απειλεί τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας.
 
Ας θυμηθούμε τι έχει συμβεί:
  • Η μέχρι πριν λίγες ημέρες Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αναλαμβάνει καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό και αρχίζει επιθέσεις εναντίον της Αντιπολίτευσης.
  • Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποδεικνύεται πρωταγωνιστής σκανδάλου καθεστωτικού χαρακτήρα, καθώς «συλλαμβάνεται» να επικοινωνεί κατ' επανάληψη με ισοβίτη για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του είτε στην αποπομπή του.
  • Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει προσωπικά τις επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης, την οποία άλλοτε χαρακτηρίζει «θεσμικό εμπόδιο» και άλλοτε καταγγέλλει ότι «αποφασίζει υπέρ των εργοδοτών».
  • Τελευταίο κρούσμα (18.7) οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου που σχολιάζει την απόφαση του Εφετείου Αναστολών αναφέροντας:
«Νομίζω ότι η αυτή, η χθεσινή, απόφαση, καταγράφεται στο "μαύρο βιβλίο" της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Είχαν προηγηθεί:
 
  • 17.7.2017: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, για την απόφαση του Εφετείου Αναστολών, δηλώνει: «Αποτέλεσε για εμάς μια δυσάρεστη έκπληξη».
  • 17.7.2017:  Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει το Δικαστικό Σώμα ότι «βγάζει αποφάσεις υπέρ των εργοδοτών». 
  • 5.7.2017:  Ο Υπουργός Αναπληρωτής Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, αναφέρει:
«Οι μίζες έπεφταν βροχή - καταιγίδα και μάλιστα τροπική- αλλά εισαγγελείς και δικαστές έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν»
  • 30.6.2017:  Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στους εργαζόμενους του Υπουργείου Υγείας, απαντά  σε ανακοίνωση δικαστικών ενώσεων που χαρακτηρίζει «αστοιχείωτη» την κριτική εναντίον της Δικαιοσύνης, αναφέροντας:  
«Εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές, ακόμα και θεσμικά εμπόδια, αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση. Και να μας στήνουν τέτοια εμπόδια, θα τα ξεπερνάμε».
  • 29.6.2017:  Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Π. Πολάκης, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει:  
«Ελλάς Ελλήνων Δικαστών.Απαλλαγμένη των Λιστών. Για προστασία των Ληστών. Σύνταγμα λάστιχο λοιπόν, Για χάρη των καναλαρχών .... Αν είσαι λήσταρχος φοροφυγάς Στην πενταετία την πηδάς. Και μετά θα τα γλεντάς. Αυτή ΔΕΝ είναι δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή. Είναι η προστασία του κάθε "νταβατζή"».
  • 26.10.2016: Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, δηλώνει: 
«Το ΣτΕ - με οριακή πλειοψηφία - έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου. Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο: έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το "μαύρο" στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία... Η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί. Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης: στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ».
  • 27.10.2016: Ο Υπουργός ΨΗ.Π.Τ.Ε. Ν. Παππάς,  για την ίδια απόφαση, δηλώνει:
«Είναι μία απόφαση η οποία δικαίως σε μεγάλο κομμάτι του λαού μας δημιουργεί ένα αίσθημα αδικίας».
  • 27.10.2016: Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Π. Πολάκης, για την ίδια απόφαση του ΣτΕ δηλώνει:
«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.