Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Σχέδιο Μάρσαλ No2




Μητσοτάκης: Η χώρα δεν θα ανταπεξέλθει απλώς, αλλά θα ξανανθίσειΠηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Παρά τον καύσωνα, στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς γινόταν το αδιαχώρητο.
Πρεσβευτές, διπλωμάτες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αλλά και φίλοι της ΝΔ ήταν εκεί στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα 70χρόνια από το σχέδιο Μάρσαλ, με ομιλητές τον Κυριάκο Μητσοτάκη
και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος μάλιστα ενώπιον του υιού έπλεξε το εγκώμιο του πατέρα Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο εκλιπών έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Ελλάδας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που τελευταία διαρκώς προβάρει ρόλο και λόγο πρωθυπουργού -αφού αφιέρωσε μέρος της ομιλίας με αναδρομές στο παρελθόν της ιστορίας και επικλήσεις στον εμπνευσμένο Μάρσαλ που έριξε (εκτός από πακτωλό κονδυλίων) και τον σπόρο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, έφτασε και στο σήμερα.
 «Θα τα καταφέρουμε και πάλι», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος κλείνοντας το μάτι στους (φίλους μας) Αμερικάνους είπε ότι 70 χρόνια μπορεί να είναι πολλά στην πολιτική αλλά είναι λίγα στη κοινή συνεργασία των δυο χωρών.
Σε μια έμμεση (πλην σαφή) αναφορά και στο θέμα του χρέους ο Μητσοτάκης ζήτησε να μπει τέλος στην τυφλή λιτότητα και να ενισχυθεί η αλληλεγγύη. Κάτι σαν σχέδιο Μάρσαλ No2 δηλαδή.
Ο Πάιατ τον άκουγε προσεκτικά και κρατούσε σημειώσεις όλη την ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.