Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η ΝΔ καταγγέλλει τις περίεργες επικοινωνίες Καμένου και Κοντονή με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη- Απαντήσεις Καμμένου που γεννούν νέα ερωτήματα και προβληματισμό

Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις από τον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Κοντονή, με αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για συνομιλίες του πρώτου με πρόσωπο της υπόθεσης Noor1, ο οποίος έχει καταδικαστεί ισόβια.
Δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί» αναφέρει ότι ο υπουργός Αμυνας φέρεται να είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον καταδικασμένο
σε ισόβια κάθειρξη Μάκη Γιαννουσάκη. Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ κάνει λόγο για «εκκωφαντική σιωπή των δύο υπουργών, από τους οποίους ζητά απαντήσεις.
Η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Πέρασαν 24 ώρες από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” που εμπλέκει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Στ. Κοντονή σε μια άκρως σκοτεινή υπόθεση.
Η σιωπή των δύο Υπουργών και της Κυβέρνησης συνολικά είναι εκκωφαντική.
Ο κ. Καμμένος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με σαφήνεια: συνομίλησε ή όχι με τον κρατούμενο ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;
Ο κ. Κοντονής πρέπει, επίσης, να απαντήσει: έχει ή όχι οποιαδήποτε σχέση με τους εκβιαστικούς διαλόγους που περιγράφει το δημοσίευμα;
Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις τώρα».
Τι απαντά ο Πάνος Καμμένος
Ο υπουργός Αμυνας απάντησε στη ΝΔ, εκδίδοντας ανακοίνωση.
Σε αυτή αναφέρει:
«Πέρασαν 24 ώρες από την έρευνα στις επιχειρήσεις του σπόνσορα της Νέας Δημοκρατίας, και ομοτράπεζου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για στοιχεία που αφορούν εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση μαύρου χρήματος και η σιωπή τους ήταν όντως εκκωφαντική, έως το δημοσίευμα της εφημερίδας ''Καρφί'', το οποίο, αφού απορρίφθηκε από δύο εφημερίδες έναντι αντιτίμου, δημοσιεύτηκε στον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση όμιλο σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση.
Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του ''Noor 1''. Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο Υπουργό.
Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα…».
Η αντίδραση της ΝΔ
Λίγη ώρα αργότερα, η ΝΔ επανήλθε, απαντώντας στον κ. Καμμένο, καλώντας τον να απαντήσει σε νέα ερωτήματα.
Αναλυτικά:
«Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση που ανέδειξε το χθεσινό δημοσίευμα.
Ερώτημα 1ο: Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;
Ερώτημα 2ο: Γιατί αγωνιά ο κ. Υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι;
Ο κ. Καμμένος και συνολικά η Κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.