Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Βορίδης για Καμμένο: «Τι σχέση μπορεί να έχει ένας υπουργός με έναν καταδικασμένο σε ισόβια για ναρκωτικά;»- Η συνομιλία δρομολογεί σοβαρές εξελίξεις

Βορίδης: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήτταΟ Μάκης Βορίδης τόνισε ότι ο κ. Καμμένος και κάθε υπουργός δεν μπορεί να συνομιλεί με καταδικασμένους για διακίνηση ναρκωτικών και αναρωτήθηκε πώς το ακούει αυτό ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται την προηγούμενη ημέρα πριν ο κ. Μαρινάκης
καταθέσει την προσφορά του για τον ΔΟΛ. «Η κυβέρνηση αυτή κινείται με τρομακτικό τρόπο. Δεν μου αρέσει ένας επιχειρηματίας που θέλει να αποκτήσει ΜΜΕ και έχω στήσει ολόκληρη πλεκτάνη για να ενοχοποιήσει τον επιχειρηματία» είπε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εντυπωσιακή την απάντηση Καμμένου στις καταγγελίες, καθώς ο υπουργός Αμυνας δεν είπε «δεν έχω καμία σχέση με αυτά, δεν μίλησα ποτέ, δεν έχω καμία επαφή» και αναρωτήθηκε: «Τι σχέση μπορεί να έχει ένας υπουργός με έναν καταδικασμένο σε ισόβια για ναρκωτικά;»

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι ο υπουργός θα έπρεπε να παραπέμψει τον οποιονδήποτε πολίτη που έκανε μια σοβαρή καταγγελία στην εισαγγελία. Σημείωσε, δε, ότι δεν χρειάζεται ειδική προστασία ο μάρτυρας, καθώς υπάρχει νόμος που προβλέπει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

«Τι σημαίνει διαβίβαση; Τι διαβίβασε; Τι νόημα έχει να παρεμβαίνει; Τι δουλειά έχει ο υπουργός; Δουλειά του είναι να χαράξει πολιτική. Θα έπρεπε να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη. Επρεπε να στείλει τον πολίτη στην Εισαγγελία» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «ο κ. Καμμένος δεν απαντά στο μείζον: δεν απαντά σε αυτό που του αποδίδεται, δηλαδή δεν απαντάει στο πόσες επικοινωνίες είχε με τον Γιαννουσάκη. Και δεν απαντάει στην καταγγελία ότι ο κ. Καμμένος τον πίεζε για να εμπλέξει τον κ. Μαρινάκη, δηλαδή το ανάποδο» από ό,τι παρουσιάζει ο υπουργός Αμυνας.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι στην απάντησή του στο δημοσίευμα και στα ερωτήματα της ΝΔ «δεν λέει τίποτα για τον Καμμένο». Και πρόσθεσε: «Λέει ελάτε να ασκήσετε κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα σας πούμε. Προφανέστατα θα γίνει αυτό, αλλά για το μεγάλο ζήτημα επικοινωνίας υπουργού με ισοβίτη δεν λέει κάτι».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι πρώτα πρέπει να διευκρινιστεί από πλευράς Καμμένου και Κοντονή τι έχει γίνει, «αν έχουν γίνει και τι είδους επικοινωνίες και τι ειπώθηκε σε αυτές, και θα δρομολογηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα δούμε αν πρέπει να γίνει κάτι σοβαρότερο»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.