Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

«Γυμνός» από επιχειρήματα ο Καμμένος - Δεν έδωσε καμία απάντηση για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη

Πηγή: parapolitika.gr

Καμία απάντηση στα αμείλικτα ερωτήματα για τις επικοινωνίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Χριστοφορίδη και τις συνεχείς παρεμβάσεις του προκειμένου να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor1, δεν έδωσε ο Πάνος Καμμένος στην θλιβερή παρουσία του μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη
Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε αμήχανος και χωρίς να προσθέσει ούτε ένα στοιχείο σε όσα ως τώρα επικαλείται ο ίδιος και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, αν και προκλήθηκε επανειλημμένα από τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Γυμνός» από επιχειρήματα δεν απάντησε για ποιο λόγο συνομίλησε 12 φορές και για 21 λεπτά με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, δεν απάντησε αν έχει συνομιλήσει με τον λιμενικό Χριστοφορίδη, ενώ εξέθεσε και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς αρνήθηκε να απαντήσει ακόμα και στο ερώτημα αν τον είχε ενημερώσει για όσα ο ίδιος ισχυρίζεται ότι γνώριζε.

«Έχετε μιλήσει με την κυρία Τζίβα; Έχετε ως ΥΕΘΑ την αρμοδιότητα ποιος θα πάει σε ποια φυλακή και τι ώρα; Είχατε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα; Αν τον ενημέρωσε, γιατί ο πρωθυπουργός είδε στο Μαξίμου τον κ. Μαρινάκη; Δεν προστατέψατε τον πρωθυπουργό από έναν άνθρωπο σαν αυτόν που περιγράψατε; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο Τσίπρας στο Μαξίμου;», ήταν μερικά μόνο από τα ερωτήματα που τέθηκαν στον κ. Καμμένο από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος έκανε πως δεν άκουσε και περιορίστηκε σε γενικόλογες αναφορές: «Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα!».

«Απαντήστε σε αυτά που ρωτάμε και μην μας λέτε ιστορίες για αγρίους», του είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις: Ο Καμμένος προσπάθησε να παγιδέψει τον Μαρινάκη για να κρατήσει τον Τσίπρα στην εξουσία

«Δεν συζητάμε για το αν ο Καμμένος ήθελε να βρει την αλήθεια, αλλά για το αν προσπάθησε να παγιδέψει τον Μαρινάκη για να κρατήσει στην εξουσία τον Τσίπρα», δήλωσε κατά την πρωτολογία του στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι σήμερα «δεν μιλάμε για το Noor1», καλώντας τον να καταθέσει στον αρμόδιο ανακριτή. «Πάμε να μιλήσουμε για αυτά που ξέρουμε, ότι δηλαδή μίλησε με τον ισοβίτη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Υπενθυμίζω δηλώσεις σας για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλεγε πληρωμένο εκτελεστή χαρακτήρων. Έγινε κήρυκας κάθαρσης τώρα. Ο κ. Καμμένος μας είπε ότι πράγματι μίλησε, αλλά για να του ζητήσει να πει την αλήθεια», πρόσθεσε.

«Από τους λογαριασμούς Προκύπτει ότι ο υπουργός μίλησε 21 λεπτά σε 12 διαφορετικές συνομιλίες και SMS, τι ακριβώς είχατε να πείτε; Προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή τον δικό σας λογαριασμό για να δούμε αν μιλήσατε με τον κ. Χριστοφορίδη», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τι είπατε με τον Γιαννουσάκη, με ποια αρμοδιότητα τον καλέσατε; Γνωρίζετε τον Χριστοφορίδη; Και πόσο τυχαίο που όλα αυτά συμβαίνουν όταν υπερασπίζεστε τον Ιβάν Σαββίδη και όταν ο Β. Μαρινάκης αρπάζει τον ΔΟΛ από τον Σαββίδη; Και τη στιγμή που ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ενώ έχει από τον Ιανουάριο τις συνομιλίες, τυχαία τις δημοσιεύει 24 ώρες πριν τον διαγωνισμό του ΔΟΛ;».

Καμμένος: Υπερασπίζεται επιχειρηματία που εμπλέκεται σε υποθέσεις ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

«Πριν προχωρήσω στην επικοινωνία, μίλησα με δικαστή που με επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο έχει το δικαίωμα να μιλήσει ένας υπουργός όταν αυτό του ζητηθεί αλλά έχει και υποχρέωση να το πράξει. Έχει ευθύνη και για τους πολίτες που στερούνται την ελευθερία τους, όπως και για όλους», πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor1 αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.

«Ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση», τόνισε ο υπουργός.

Άδωνις: Γνώριζε ο Τσίπρας και, αν ναι, γιατί είδε τον Μαρινάκη;

Στη δευτερολογία του ο Άδωνις Γεωργιάδης ρώτησε τον υπουργό εάν ήταν ενήμερος ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση, τονίζοντας ότι στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε.

«Μένω έκπληκτος με όσα είπατε. Σας είπα ότι εδώ δεν θα δικάσουμε το Noor1, να πάτε στον ανακριτή να καταθέσετε στοιχεία. Εσείς εδώ όμως κάνατε την δίκη του Μαρινάκη. Ένα χρόνο πριν δεν πανηγυρίζατε για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών; Ο ένας από αυτούς δεν ήταν ο κ. Μαρινάκης; Δηλαδή σε γνώση σας δίνατε μία από τις 4 άδειες σε έναν ελεγχόμενο για λαθρεμπορία και εμπόριο ναρκωτικών;

Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσα. Φαίνεστε πολύ στριμωγμένος. Στο τέλος εύχομαι να μην έχει η υπόθεση την κατάληξη που νομίζω. Αν έχετε πάρει τηλέφωνο τον Χριστοφορίδη που φαίνεται ότι εκβιάζει τον Γιαννουσάκη και του λέει επί λέξει «τώρα είναι η ευκαιρία σου να κάνεις έναν εχθρό;». Θα φανεί ότι έχετε μιλήσει, όταν ανοίξουν οι τηλεφωνικές καταγραφές;

Έχετε μιλήσει με την κυρία Τζίβα; Έχετε ως ΥΕΘΑ την αρμοδιότητα ποιος θα πάει σε ποια φυλακή και τι ώρα; Είχατε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα; Αν τον ενημέρωσε, γιατί ο πρωθυπουργός είδε στο Μαξίμου τον κ. Μαρινάκη; Δεν προστατέψατε τον πρωθυπουργό από έναν άνθρωπο σαν αυτόν που περιγράψατε; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο Τσίπρας στο Μαξίμου;
Απαντήστε σε αυτά που ρωτάμε και μην μας λέτε ιστορίες για αγρίους», τόνισε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.