Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΝΔ: Κανένα άσυλο στην ανομία και στους εκβιασμούς


Αποφασισμένοι να «θωρακίσουν» τα ΑΕΙ από παρείσακτους και ανομία οι πρυτάνειςΟ εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΑΠΘ απαράδεκτη και ενδεικτική των «συνεπειών που έχουν οι ιδεοληπτικές, παρωχημένες αντιλήψεις της κυβέρνησης για την Παιδεία». Επ'αυτού είπε ότι φοιτητές και καθηγητές
καταγγέλλουν επώνυμα πως εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διακινούνται ναρκωτικά, γίνονται απόπειρες βιασμών και απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους.

«Ο έλεγχος έχει χαθεί και ο υπουργός Παιδείας κάνει τον παρατηρητή, αρνούμενος ουσιαστικά να εφαρμόσει το νόμο. Δε μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει την φοιτητική κοινότητα. Δηλώνει αναρμόδιος να αντιμετωπίσει πράξεις ανομίας που συμβαίνουν μέσα στα δημόσια Πανεπιστήμια», τόνισε ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας πως επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση ξαναφέρνει μια επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας.

«H θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη: Κανένα άσυλο δεν υπάρχει, για πράξεις ανομίας, για εκβιασμούς για απειλές κατά της ζωής των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού, κατά της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.