Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Μια κριτική κατσούνα άφησε στο φέρετρο του παππού του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιός του Κυριάκου.

Για πάντα στη γη της Κρήτης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναπαύεται από χθες στην γκαλιά της κρητικής γης που τον γέννησε και τον ανέδειξε πριν από έναν αιώνα,  στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι, δίπλα στην
αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα.
Οι τηλεθεατές όμως αναρωτήθηκαν ποιό ήταν το όμορφο παλικάρι που ως συμβολική τελευταία πράξη εκ μέρους της οικογένειάς του η τοποθέτησε την κατσούνα του εκλιπόντο, πάντω στο φέρετρό του;
Πρόκειται για τον γιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το εγγόνι  που φέρει το όνομα και το επώνυμό  του.
Στον χώρο του κοιμητηρίου μπήκαν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, τα μέλη του κλήρου της Εκκλησίας της Κρήτης, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, στενοί συνεργάτες και φίλοι της οικογένειας, πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι των Αρχών, ενώ πολλοί πολίτες βρίσκονταν σε κοντινά σημεία.
Στο κοιμητήριο τελέστηκε τρισάγιο, ενώ με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον πατέρα τους τα παιδιά του, Κυριάκος, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, καθώς και τα εγγόνια του.
Την ώρα που η γη της Κρήτης δεχόταν για πάντα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στρατιωτικά αγήματα των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τους ήχους της μπάντας του Ναυτικού, απέδιδαν τιμές, ενώ ριζίτες με πένθιμη ενδυμασία, τραγουδούσαν το αγαπημένο του ριζίτικο τραγούδι, «σε ψηλό βουνό σε ριζιμιό χαράκι κάθεται ένας αετός», καθώς και το ριζίτικο «ο αετός και αν πληγωθεί».
Με μαντινάδες και κρητική λύρα είπαν το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα οι κρητικοί καλλιτέχνες Μανώλης Κονταρός και Νίκος Ζωιδάκης.
«Σήκω επάνω αρχηγέ, πού πας αυτή την ώρα» τραγούδησαν εν μέσω χειροκροτημάτων οι δύο καλλιτέχνες.
Κατά την ώρα της ταφής άνδρες της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών έριξαν ριπές.
Προηγουμένως τα βουνά της Κρήτης αντήχησανα πό τις μπαλωθιές που ο μεν εκλιπών δεν ήθελε, αλλά κανείς δενμπορούσε να συγκρατήσει τους φίλους του να ρίξουν.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την μπάντα του ναυτικού να ανακρούει τον Εθνικό Ύμνο και τους παριστάμενους να τον ψάλλουν συγκινημένοι, αποχαιρετώντας έναν πολιτικό που με την παρουσία του σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και μετά και με τις ιδέες του άνοιξε δρόμους. 

mhtsotakh1 mhtsotakh4 mhtsotakh2 mhtsotakh3 mhtsotakh5 mhtsotakh6 mhtsotakh7 mhtsotakh8 mhtsotakh9 mhtsotakh10 mhtsotakh11 mhtsotakh12 mhtsotakh13 mhtsotakh14 mhtsotakh15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.