Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Αραμπατζή: «Μπλοκαρισμένη, από τις αρχές του έτους, η χορήγηση νέων αγροτικών συντάξεων»

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Εδέησε τελικά το Υπουργείο Εργασίας, μετά από επανειλημμένες πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και 6 μήνες, να σταματήσει την απροκάλυπτη αφαίμαξη των χιλιάδων ασφαλισμένων του πρώην Ο.Γ.Α., γεννηθέντων το 1950. Των
αγροτών, δηλαδή, που μετά την ενιαιοποίηση του Ο.Γ.Α. στον ΕΦΚΑ, ενώ θα έπρεπε από την 1η Ιανουαρίου 2017 να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, καλούνταν παρατύπως να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

            Με σχετική εγκύκλιό του, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, αφού τους "φόρτωσε" με παράνομα ασφαλιστικά "χαράτσια", έρχεται στο "και πέντε" να τους ανακοινώσει, χωρίς ντροπή, ότι δεν έπρεπε να τα καταβάλουν και ότι θα επιστραφούν σε όσους εν τω μεταξύ τα κατέβαλαν.

            Φυσικά, για την "ταμπακιέρα" ούτε λόγος από τον αρμόδιο Υφυπουργό. Ούτε λέξη για το γεγονός ότι από 1 Ιανουαρίου 2017 δεν έχει βγει καμία αγροτική σύνταξη. Ούτε λέξη για το πότε, επιτέλους, θα ξεκινήσει η καταβολή τους.

            Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η περικοπή του 60% της σύνταξης όλων των νέων (από 13 Μαΐου 2016) συνταξιούχων, ετεροεπαγγελματιών αγροτών, που επιθυμούν να ασκούν αγροτική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα τους υποχρεώνουν να καταβάλουν πλήρεις αγροτικές ασφαλιστικές εισφορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου