Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Σάλος και διώξεις για την επαίσχυντη ανάρτηση κατά Παπαδήμου και Στουρνάρα από τον Ειδικό Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη- Εισαγγελική δίωξη και εναντίον χρηστών social media

Φωτογραφία: Eurokinissi
Σοκ στον δημοσιογραφικό -και όχι μόνο- κόσμο, αλλά και δίωξη από τον Εισαγγελέα προκάλεσε ο ειδεχθής και απαράδεκτος για νοήμονα άνθρωπο, πολύ περισσότερο για συνδικαλιστή της ΕΣΗΕΑ, τρόπος, που σχολίασε την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, ο δημοσιογράφος, Ειδικός
Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών, Γιώργος Φιλιππάκης.
Σε ανάρτησή του στο Facebook επικροτεί την αποστολή του τρομοδέματος στον κ. Παπαδήμο και δηλώνει: Δεν θα με ενοχλούσε να έσκαγε και μια ακόμη βόμβα στα πόδια του Σουρνάρα.
O Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter ότι πρόκειται για την πιο άθλια ανάρτηση περί Παπαδήμου σε όλο το διαδίκτυο.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο ? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν . Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν . Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».Μετά από αυτήν την επαίσχυντη  ανάρτηση  ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε δίωξη κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για άλλους χρήστες των social media με αντίστοιχες αναρτήσεις.
Συγκεκριμένα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας παρέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα τα ονόματα και τα στοιχεία των χρηστών των social media που καταφέρθηκαν εναντίον του με άθλιες και απαράδεκτες αναρτήσεις, μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.
Εν συνεχεία ο κ.Τόσκας παρέδωσε τα στοιχεία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να προχωρήσουν μετά από έρευνα οι διώξεις στα φυσικά πρόσωπα.
 Πάντως είναι απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν μια δημοσιογραφική Ένωση που μέλη της ήταν πνευματικές μορφές όπως ο Κονδυλάκης, ο Παλαμάς, ο Δροσίνης, ο Ξενόπουλος και ο Βάρναλης, μια Ένωση που είχε μέλη της 10 ακαδημαϊκούς , πολλούς βουλευτές και υπουργούς, να ανέχεται από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της τέτοιου είδους συμεριφορές και να μη τους θέτει εκτός της δημοσιογραφικής οικογένειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου