Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Το Χρονικό θράσους και εμπαιγμού της κυβέρνησης κατά των Ελλήνων για το ναυάγιο στο Eurogroup και την πρόταση Σόιμπλε

Ίσως ελάχιστοι είναι πλέον οι Έλληνες που δεν πιστεύουν ότι οι κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από την μεταπολίτευση κι εντεύθεν.
Ωστόσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι έτσι, όλοι είναι πεπεισμένοι ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση που έχει ως πρώτη της επιλογή την εξαπάτηση του λαού, μιας και το ψέμα
είναι είναι στοιχείο που καθημερινά χρησιμοποιεί.
Τελευταίο παράδειγμα η διαχείριση του ναυαγίου του Eurogroup  της περασμένης Δευτέρας και το ενδεχόμενο να αποδεχθεί η κυβέρνηση τη λύση Σόιμπλε για το χρέος που "δένει" την Ελλάδα και την οικονομία της για τον επόμενο μισό αιώνα.
Δείτε το χρονικό του θράσους και του εμπαιγμού των Ελλήνων:

 

18/5/2017 – Λίγο πριν την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου.

Α. Τσίπρας: «Είμαι αισιόδοξος. Τα μηνύματα που παίρνω είναι τόσο θετικά για μια θετική έκβαση, στις 22 του μήνα, που δυσκολεύομαι να τα πιστέψω. "Too good to be true", που λένε. Και θα με αναγκάσουν να φορέσω και γραβάτα».


22/5/2017 – Συνεδρίαση του Eurogroup.
 Απόλυτο αδιέξοδο. Δεν αποφασίζει ούτε για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ούτε για το χρέος.


24/5/2017 – Ο Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προβαίνουν σε αντιφατικές δηλώσεις:

Α. Τσίπρας: «Είναι ένας στόχος ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια λύση για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε προχθές ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών και αρνηθήκαμε».

Α. Τσίπρας: «Γιατί υπήρξε μια προσπάθεια να προωθηθεί πάλι μια θολή λύση, μια λύση μετάθεσης του προβλήματος».

Δ. Τζανακόπουλος: «Η χθεσινή μη απόφαση δεν είναι αποτυχία της ελληνικής πλευράς».


25/5/2017 – Μετά τον πρωθυπουργό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνει ότι η πρόταση Σόιμπλε βρίσκεται στο τραπέζι για την ελληνική Κυβέρνηση.

Δ. Τζανακόπουλος: «Μπορούμε να συζητήσουμε στη βάση αυτού που προτείνεται, για να βρούμε μια λύση σε σχέση με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους».


25/5/2017 – Το Μέγαρο Μαξίμου βάζει στο στόχαστρο τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία κατηγορεί για δημιουργία κλίματος σε βάρος της χώρας.

Κυβερνητικές πηγές: «Σε θέματα εθνικής σημασίας, όπου η διαπραγματευτική γραμμή δεν είναι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά της ίδιας της χώρας, πρέπει να υπάρχουν και όρια στην προπαγάνδα...».


25/5/2017 – Αποκαλύπτονται τα πρακτικά της συνεδρίασης του Eurogroup.

Αποδεικνύεται ότι οι Α. Τσίπρας και Δ. Τζανακόπουλος αφενός ψεύδονται και αφετέρου επιτίθενται στα Μ.Μ.Ε., επειδή τολμούν να πουν την αλήθεια.


Συμπέρασμα:

- Ο Α. Τσίπρας, λίγο πριν την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου, είτε δεν ξέρει τι γίνεται είτε εξαπατά τους βουλευτές του. Είτε αυταπάτη είτε απάτη.

- Ο Α. Τσίπρας, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, βρίσκεται σε βέρτιγκο. Άλλα λέει τη μια, άλλα την άλλη.

- Ο Α. Τσίπρας και ο Δ. Τζανακόπουλος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποδοχής της πρότασης Σόιμπλε.

- Ο Α. Τσίπρας (πηγές Μαξίμου) εξαπολύει επίθεση στα Μ.Μ.Ε.

- Ο Α. Τσίπρας, μόλις λίγες ώρες αργότερα, διαψεύδεται από τα πρακτικά του Eurogroup.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου