Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

"Κόφτης" στις φορολογικές εκπτώσεις των Βουλευτών- Συμφωνούν όλα τα κόμματα

Θετική βρίσκει την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης το μέτρο που αφορά στην κατάργηση της έκπτωσης στη φορολογία που είχαν μέχρι σήμερα οι βουλευτές, με την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι να δηλώνουν ότι θα το ψηφίσουν, και τη ΝΔ να φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να κινείται προς το «ναι».
Σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο μπαίνει
«ψαλίδι» στα φορολογικά προνόμια που έχουν οι 300 και έτσι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα φορολογούνται όπως και οι πολίτες.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι το κόμμα «θα ψηφίσει το άρθρο που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους Έλληνες πολίτες». Ωστόσο ξεκαθάρισε το εξής: «Η διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση δεν μας ικανοποιεί απόλυτα, γιατί η Ένωση Κεντρώων παγίως ζητάει μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Αν ικανοποιείτο το αίτημα της Ένωσης Κεντρώων θα εξοικονομούσαμε περίπου 60 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η διάταξη που θεσπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ εξοικονομεί 3 εκατ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο. Επειδή όμως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη».
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων κάνει γνωστό ότι «επί όλου του άλλου νομοσχεδίου, μέτρων και αντιμέτρων, θα ψηφίσει “ΟΧΙ”» και εκφράζει τη λύπη της «γιατί το τόσο σοβαρό νομοσχέδιο ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος και χωρίς καμία προσυνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα».
Από την άλλη, ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, και ερωτώμενος για τη στάση του Κινήματος ως προς τα μέτρα και τα αντίμετρα δήλωσε: «Το Ποτάμι δε θα ψηφίσει το νέο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Δε θα στηρίξουμε τη φαρσοκωμωδία των μέτρων και των αντιμέτρων. Όμως η διαχρονική μας πρόταση να μην έχουν φορολογική ασυλία οι βουλευτές έχει γίνει αποδεκτή. Αυτό θα το ψηφίσουμε, όπως θα ψηφίσουμε και την μερική, έστω, μείωση των φορολογικών βαρών των αγροτών μας. Αυτά είναι τα δύο άρθρα που θα ψηφίσει το Ποτάμι».
Δημοκρατική Συμπαράταξη: Λέμε ένα καθαρό στεντόρειο «όχι» σε μέτρα αντίμετρα
«Λέμε ένα "όχι" καθαρό και στεντόρειο στα μέτρα και στα αντίμετρα που δεσμεύουν τη χώρα στη λιτότητα και την εγκλωβίζουν σε οικονομικά αδιέξοδα» τόνισε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τη συμφωνία, για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.
«Μόνο ένας μεταλλαγμένος αριστερός θα μπορούσε να ψηφίσει περικοπές συντάξεων και μισθών, ύψους 4,9 δισ. ευρώ, βάρβαρες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ή πλειστηριασμούς» υποστήριξε ο κ. Κουτσούκος και συνέχισε: «Σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία θα επικυρώσει το 4ο μνημόνιο που παραδίδει τη χώρα στους δανειστές, με όρους ηττημένου. Ό,τι διεκδικούσαν από το 2010 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ οι δανειστές παραχωρείται τώρα. Ότι δεν δόθηκε με το τρίτο μνημόνιο δίνεται με το τέταρτο. Η απόφαση που θα πάρει σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία δεσμεύει τη χώρα στη λιτότητα, την εγκλωβίζει στην ύφεση και στο οικονομικό αδιέξοδο και τη διαλύει».
Ο κ. Κουτσούκος, έκανε ακόμα λόγο «για μεγάλη πολιτική απάτη» σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι «είναι ένα μακιαβελικό σχέδιο».
Τέλος, υποστήριξε ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπονται σωρευτικά μέτρα, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, που θα φτωχοποιήσουν τη χώρα και θα πνίξουν την αγορά, ενώ από αύριο με την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως είπε, ξεκινάνε 4,9 δισ. ευρώ περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.