Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Λιαργκόβας (γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής): Είμαστε στον πάτο. Το θέμα είναι να μη κολλήσουμε σε αυτόν

«Πρέπει να μας δώσουν κάτι για το χρέος. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Είναι η σειρά τους. Το μπαλάκι τώρα είναι στην πλευρά των δανειστών».
Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στο κανάλι «Ε». Ο κ. Λιαργκόβας είπε επίσης «ότι από την αρχή
εμείς λέγαμε ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% ήταν πολύ φιλόδοξος στόχος, καθώς το προσεχές διάστημα έρχονται μέτρα που οδηγούν στην ύφεση. Θα είναι η ανάπτυξη κάτι λιγότερο από το 2,7%. Είμαστε στον πάτο. Το θέμα είναι να μην κολλήσουμε στο πάτο και σαν χώρα να βγούμε από αυτόν».
Όσον αφορά τα capital controls, ο κ. Λιαργκόβας είπε ότι «αν εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα, ανοίγει ο δρόμος για χαλάρωση των μέτρων των capital controls. Ωστόσο, έχουμε ακόμα βήματα μπροστά μας».
Τέλος, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού επεσήμανε ότι «τα πλεονάσματα που κατάφερε η κυβέρνηση οφείλονται στην υψηλή υπερφορολόγηση και στη μείωση της φοροδιαφυγής και σε αυτό συνέβαλε η χρήση του πλαστικού χρήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου