Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Κικίλιας: Τα αντίμετρα είναι πολιτικές μπούρδες

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια σχετικά με την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι έρχονται καλά νέα για το ζήτημα του χρέους. "Θηλιά για όλους τους Έλληνες είναι η γραβάτα του κ. Τσίπρα" ανέφερε μεταξύ άλλων.
Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου
Χατζηνικολάου, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: "η γραβάτα του κ. Τσίπρα θα είναι η θηλιά για όλους τους Έλληνες, γιατί είναι θηλιά για την ελληνική οικονομία τουλάχιστον μέχρι το 2021. Αυτήν την δύσκολη και κακή μέρα για τους Έλληνες, βάλλονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, τα φτωχότερα νοικοκυριά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες" προσθέτοντας πως:
"Η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτούς η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια το 2014, είχε ήδη πάρει πιστοληπτική γραμμή, ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και η πραγματική οικονομία της αγοράς βάδιζε σε καλύτερα μονοπάτια."
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η ΝΔ λέει όχι στα αντίμετρα που προτείνει η κυβέρνηση και καταθέτει τροπολογία με άλλα αντίμετρα, ο κ. Κικίλιας σημείωσε: "αυτά που καταθέτουμε είναι σήμερα, είναι τώρα, είναι πραγματικότητα, με μία αποδοχή της τροπολογίας από την κυβέρνηση και μία υπογραφή γιατί είναι επί των πλεονασμάτων που λέει για φέτος. Ποιος χριστιανός μπορεί να πιστέψει ότι το 2021 θα έχουμε 5,6% πλεόνασμα για να μπορεί ο κ. Τσίπρας, ή όποιος είναι τότε, να εφαρμόσει αυτά τα αντίμετρα. Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, ισούται με παράλληλο πρόγραμμα, ισούται με αντίμετρα και είναι πολιτικές μπούρδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου