Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Βορίδης: Εξαιρετικά κακό για τη χώρα το να δεσμεύει ο κ. Τσίπρας τις επόμενες κυβερνήσεις- Τη μόνη δέσμευση που αναγνωρίζουμε είναι των δημοσιονομικών στόχων, όχι των μέτρων

«Ο κ. Τσίπρας, επέλεξε τη στιγμή που το μνημόνιο θεωρητικά λήγει τον Αύγουστο του 2018 να επεκτείνει τη μνημονιακή πολιτική, να επεκτείνει τις δεσμεύσεις, να επεκτείνει τη λιτότητα, το 2019 και το 2020», τόνισε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Realfm 97,8.
Σε σχετική ερώτηση για το εάν η Νέα Δημοκρατία θα επαναδιαπραγματευτεί την συμφωνία, ο κ. Βορίδης
σχολίασε: «Εκείνο το οποίο ουσιαστικά είναι δεσμευτικό για τη χώρα είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι κατά τα λοιπά μένει κάθε φορά στην κάθε κυβέρνηση να εξειδικεύει τα μέτρα με τα οποία μπορεί να πετύχει τους στόχους αυτούς».
Στην επισήμανση ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει πράξη ψηφισμένα μέτρα να αλλάξουν ο πρώην υπουργός ανέφερε: «Δεν λέω ότι είναι εύκολο και λέω επίσης ότι γι’ αυτό είναι και εξαιρετικό κακό αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας σήμερα.
Γιατί η δέσμευση αυτή, η οποία στην πραγματικότητα παράγει προνομοθέτηση, γιατί θα ήταν διαφορετικό να πει οι στόχοι είναι 3,5% -εμείς ούτως ή άλλως αυτό το θεωρούμε μεγάλο- αλλά ανεξαρτήτως όμως του αν είναι μεγάλο ή μικρό ως στόχος πλεονάσματος μένει να δούμε ποιες θα είναι οι συνθήκες της οικονομίας τότε προκειμένου να αποφασιστούν ποια είναι τα μέτρα που θα ληφθούν κι αν χρειάζονται τέτοια μέτρα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί.
Μπορούσε θεωρητικά να υπάρχουν ρυθμοί ανάπτυξης τέτοιοι που να μας φέρουν το πλεόνασμα χωρίς να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω προσαρμογές για περαιτέρω υφεσιακά μέτρα. Δεν το έκανε αυτό ο κ. Τσίπρας, επέλεξε τη στιγμή που το μνημόνιο θεωρητικά λήγει τον Αύγουστο του 2018 να επεκτείνει την μνημονιακή πολιτική, να επεκτείνει τις δεσμεύσεις, να επεκτείνει τη λιτότητα, το 2019 και το 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου