Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ζαχαράκη: Η κυβέρνηση με το 4ο μνημόνιο δεσμεύει τη χώρα χωρίς να παίρνει λεφτά- Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι καθολικό αίτημα του λαού

Το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση είναι να κλείσει το 4ο μνημόνιο, δεσμεύοντας τη χώρα και την επόμενη κυβέρνησή της σε ένα μνημόνιο χωρίς λεφτά, που μας πηγαίνει στο 2021 και στην πράξη στο ιστορικό βάθος εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους», δηλώνει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Kontranews.
Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση για «θεατρική διαπραγμάτευση» και προσθέτει ότι «η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για να πάει παρακάτω, χρειάζεται γενναίες αποφάσεις που ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν θέλουν και δεν μπορούν να λάβουν». Αναφέρει ότι «το αίτημα για πολιτική αλλαγή δεν είναι αίτημα της ΝΔ. Είναι απαίτηση όλων εκείνων που υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ερωτηθείσα τι σημαίνει ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει τη συμφωνία και όχι τα μέτρα, η κ. Ζαχαράκη αναφέρει ότι η ΝΔ ως υπεύθυνη δύναμη θα ήταν αδιανόητο να δηλώνει ότι η χώρα δεν θα τηρήσει συμφωνίες που υπογράφει μια εκλεγμένη κυβέρνηση. «Αυτά τα έκαναν άλλοι που βρέθηκαν μετά να υπογράφουν μνημόνια με τα δύο χέρια», είπε, για να προσθέσει πως «προφανώς και η ΝΔ θα καταψηφίσει τα μέτρα, διότι αυτά αποτελούν προϊόν της ανερμάτιστης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση» και πως «υπερψηφίζοντάς τα η ΝΔ θα ήταν σα να δίνει συγχωροχάρτι στους εγκληματικούς κυβερνητικούς χειρισμούς...». Η κ. Ζαχαράκη λέει πως «αυτό που θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση είναι να κερδίσει το έδαφος, την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία, που θα επιτρέψουν η χώρα να ξεφύγει από τον κλοιό των πλεονασμάτων και της υπερφορολόγησης χωρίς ανάπτυξη και εν τέλει να σπάσει το σπιράλ της ύφεσης και της καχεξίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.