Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ο λάθος ρόλος του κ. Τζαβάρα...




Τζαβάρας Μεγάλο, ΠΑΣΟΚ,tzavaras megalo, pasokΣτη διαδρομή τους όλα τα κόμματα περνάνε μικροπροβλήματα, δυσκολίες ή και κρίσεις. Όταν υπάρχει καλή διάθεση και αλληλεγγύη μεταξύ των στελεχών, καθώς και προσήλωση στον κοινό στόχο που είναι η προσφορά στην πατρίδα και όχι η προσωπική ανέλιξη, τότε όλα ξεπερνιούνται.
Μόνο ως εσωκομματική κρίση δεν μπορεί να εκληφθεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απομακρύνει από τη θέση της αν.
τομεάρχου για θέματα υγείας την Κατερίνα Παπακώστα και στη θέση της να τοποθετήσει τον Ιάσονα Φωτήλα.
Κάποιοι ωστόσο θέλουν πάση θυσία να ρίξουν «λάδι στη φωτιά». Και αυτοί δεν είναι μόνο κάποια επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα που ως επιχείρημα προβάλουν ότι στη θέση της κυρίας Παπακώστα ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε τον κ. Φωτήλα που είναι δικηγόρος και δεν έχει σχέση με την υγεία, χωρίς να κάνουν καν τον κόπο να διαβάσουν το βιογραφικό της βουλευτού β΄ Αθηνών της ΝΔ για να δουν ότι κι αυτή δικηγόρος είναι. Ταυτόχρονα με αυτούς «λάδι στη φωτιά» ρίχνουν και οι διάφοροι «Ηρακλειδείς» οι οποίοι για να προβάλουν τη αφοσίωσή τους στη νομιμότητα αναδεικνύουν ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει πέραν του μονόστηλου ή του παραπολιτικού στις εφημερίδες.
Και άντε να καταλάβουμε το ρόλο του κ. Αντώναρου που βρήκε ευκαιρία να βγει από την αφάνεια δηλώνοντάς μας τι ψήφισε και τι θα ψηφίσει. Εκείνον που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κ. Τζαβάρας.
Τι δουλειά έχει ο κ. Τζαβάρας και ο κάθε βουλευτής της ΝΔ να κρίνει τα λεγόμενα του οιουδήποτε συναδέλφου του βουλευτού;   
Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι συντηρεί επικοινωνιακά ένα θέμα που βλάπτει την παράταξη την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί; 
Και πώς είναι δυνατόν να κατηγορεί την κ. Παπακώστα ότι δεν δικαιούται να κάνει συστάσεις στον αντιπρόεδρο ή στον πρόεδρο του κόμματος κι εκείνος να συστήνει σε συνάδελφό του, που εν πάση περιπτώσει ήταν πριν από αυτόν στις τάξεις της ΝΔ και ουδέποτε υπηρέτησε αντίπαλα προς το κόμμα της στρατόπεδα, να σηκωθεί και να φύγει από το κόμμα που μετέχει από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής της με τα πολιτικά;
Προσωπικά – σε αντίθεση με τον κ. Αντώναρο- ούτε ψήφισα ποτέ, ούτε πρόκειται να ψηφίσω ποτέ την κυρία Παπακώστα, παρότι ψηφίζω στη Β΄ Αθήνας.  Όχι γιατί έχω κάτι μαζί της, αλλά γιατί δεν ταιριάζει στο προφίλ μου, στην αντίληψη που εγώ έχω ως ψηφοφόρος για την πολιτική. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω τη συνέπειά της στους αγώνες της παράταξης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραβλέπω τα απανωτά λάθη τακτικής που κάνει το τελευταίο διάστημα, ίσως λόγω του συνωστισμού που υπάρχει στα ψηφοδέλτια της β΄ Αθήνας, ο οποίος προκαλεί άγχος σε πολλούς βουλευτές ή υποψηφίους βουλευτές.
Εκείνο που δεν ανέχομαι ως νεοδημοκράτης είναι η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των βουλευτών.
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένα λάθος. Πρέπει οι άλλοι να τον βγάλουν στην «σέντρα»; Και με ποιο δικαίωμα ο πρώην Σαμαρικός, μετέπειτα Ντορικός και στις εσωκομματικές Μεϊμαρακικός, κ. Τζαβάρας καλεί συνάδελφό του να αποχωρήσει από το κόμμα; Μήπως για να δείξει ότι έγινε Μητσοτακικός; Μα ο ίδιος ως νομικός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι εκτός από τα γραπτά, μένουν και οι φωτογραφίες και τα video.
Ας μην ανοίγει λοιπόν πληγές…
Είναι προφανές ότι ο κ. Τζαβάρας έχει μπερδέψει το ρόλο του. 
Ο ρόλος του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν είναι να ανοίγει πληγές αλλά να τις κλείνει.  Και ο ίδιος θα έπρεπε να έχει παραδειγματιστεί από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παρέβλεψε ακόμα και τις ύβρεις που στο παρελθόν είχε εκτοξεύσει εναντίον του ο Ηλείος πολιτικός, και του εμπιστεύθηκε μια από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.   
Αλλά ως πολιτικός θα πρέπει να ξέρει από το παράδειγμα και της κ. Παπακώστα και του κ. Κασαπίδη, ότι οι αποφάσεις των αρχηγών δεν είναι νόμοι και αλλάζουν πολύ εύκολα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.