Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Προς «συντρόφους» ΑΝΕΛ…



Η λέξη «σύντροφος» είναι σύνθετη. Προέρχεται από το «συν» και «τροφή», δηλαδή, σύντροφοι είναι στην κυριολεξία εκείνοι που τρώνε μαζί.
Δεν ξέρω αν οι «σύντροφοι» των ΑΝΕΛ τα τρώνε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αστική συνείδησή μου με φέρνει πολύ πιο κοντά σε αυτήν την ισοπεδωτική ερμηνεία παρά στην ερμηνεία που δόθηκε στη λέξη
«σύντροφος» μετά την Οκτωβριανή επανάσταση.
Γιατί θεωρούσα ότι και ο κόσμος να έλθει ανάποδα δεν ήταν ποτέ δυνατόν να συμπορευθούν η αστική συνείδηση του Πάνου Καμμένου και η επαναστατική συνείδηση «αλα Τσε Γκεβάρα», του μικρού καταληψία της εξουσίας – ελέω Πάνου- Αλέξη Τσίπρα.
Δεν θεωρούσα βρε αδελφέ ότι ο συντηρητικός Πάνος θα στήριζε τον ιδεολογικά αντίθετό του στην οικονομία, στα εθνικά, στη διαχείριση της εξουσίας, θα ένωνε τόσο στενά τον Αλέξη και τον Πάνο.
Γιατί ο Πάνος είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Ο Αλέξης κατά.
Γιατί ο Πάνος είναι υπέρ της υπεράσπισης της εθνικής μας ταυτότητας σε μακεδονικό, Βόρειο Ήπειρο, Θράκη. Ο Αλέξης είναι κατά.
Γιατί ο Πάνος είναι υπέρ του δόγματος «Πατρίς- Θρησκεία – Οικογένεια». Ο Αλέξης είναι κατά.
Γιατί ο Πάνος είναι υπέρ του μυστηριακού τρόπου που ανάβει το Άγιο Φως. Ο Αλέξης είναι κατά.
Όλα αυτά με οδηγούσαν πάντα να θεωρώ ότι η ταύτιση στην εξουσία Πάνου και Αλέξη είναι ευκαιριακή. Και όταν αρχίσουν να τίθενται σοβαρά ζητήματα, θρησκείας και έθνους, τότε θα αρχίσουν οι διαφωνίες και θα επέλθει η ρήξη.
Παρά τις δηλώσεις όμως των κ.κ. Κόκκαλη και εξαδέλφου Δημήτρη Καμμένου, και το τρολάρισμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Μπακλαούρα και Βάκη) για το Άγιο Φως, ειδικά όταν είδαν την κυρία Βάκη (υπέρμαχο της άποψης του «ψυδοθαύματος») να κρατά δίπλα στον πρωθυπουργό λαμπάδα με το… Άγιο Φως (!!!), με έκαναν να σκεφθώ ότι οι «σύντροφοι» των ΑΝΕΛ δένονται με τους «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ με δεσμούς ιερότερους και βαθύτερους της ιδεολογίας, του προγράμματος κλπ, που στην ουσία δεν υπάρχουν. Εκείνο που τους δένει είναι η νομή της εξουσίας. Τους δένουν υλικά ζητήματα που το βάρος τους ισοπεδώνει διαφορές σε ιδεολογίες και προγράμματα. Ζητήματα που μοιραία καταλήγουν στο κοινότυπο «παγκάλιο» συμπέρασμα, του «μαζί τα τρώμε»!!!
Είναι αυτό που σε μια παλιά ελληνική ταινία ακουγόταν υπό τη μορφή διαπίστωσης με τον αναστεναγμό – κραυγή: «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…»!!!
Το ζήτημα είναι αν το καταλαβαίβουν και τα διάφορα στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ. Γιατί αν δφεν το καταλαβαίνουν σημαίνει ότι είναι μειωμένης αντίληψης, αν το καταλαβαίνουν τότε όλα καλά. Απλά είναι συνειδητά συνένοχοι. Κι αυτό σημαίνει ευθύνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.