Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η έκπληξη του Κυριάκου στον Κουτσούμπα και η νέα "Συμφωνία Θερίσσου"



Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δημήτρη Κουτσούμπα, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε στον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας το
κείμενο της Συμφωνίας της Θερίσσου (7/11/1943) μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων Ε.Ο.Κ. και Ε.Α.Μ., από το ιστορικό αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το κείμενο της Συμφωνίας της Θερίσσου γράφτηκε από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και απέβλεπε στην αποφυγή του εμφυλίου πολέμου στην Κρήτη, κάτι το οποίο ο Κ. Μητσοτάκης πέτυχε και η Κρήτη ήταν η μόνη περιοχή της Ελλάδος που δεν χύθηκε αδελφικό αίμα.
Το επίτευγμα αυτό του Κ. Μητσοτάκη του το αναγνώριζαν πάντα οι αντίπαλοί του, καθώς και τη σπουδαία αντιστασιακή του δράση εναντίον των Γερμανών, για την οποία τιμήθηκε και από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.
Σήμερα ο Δημ. Κουτσούμπας με πραγματικό ενδιαφέρον είδε το κείμενο της Συμφωνίας του Θερίσσου.
Φυσικά το μυαλό όλων πήγε στον πολιτικό στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη, πίσω από τη συμβολική αυτή κίνηση. Μιας και ο πρόεδρος της ΝΔ, προφανώς έχοντας αντιληφθεί ότι τον περιμένουν δύσκολες μέρες όταν γίνει πρωθυπουργός, επιδιώκει να θυμίσει στο ΚΚΕ ότι άλλο πολικοί αντίπαλοι και άλλο εχθροί. 
Με λίγα λόγια επιδιώνει τη δική του "Συμφωνία Θερίσσου" με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.