Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Σταϊκούρας: «Η πραγματική οικονομία πληρώνει ακριβά την αναβλητικότητα της Κυβέρνησης»

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το κόστος καθυστέρησης από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αβεβαιότητα, έλλειψη εμπιστοσύνης, στέγνωμα της αγοράς και υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων συνθέτουν, σήμερα, την τραγική

εικόνα της οικονομίας.

Οικονομία που "σέρνεται" στην ύφεση. Όλοι οι "πρόδρομοι δείκτες" της το επιβεβαιώνουν. Και καταδεικνύουν το τεράστιο κόστος της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Ενδεικτικά, μόνο το πρώτο δίμηνο του έτους, προστέθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ύψους 500.000.000 ευρώ. Στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2013. Ενώ και ο κλάδος της μεταποίησης συνέχισε, για έβδομο συνεχόμενο μήνα, την κατρακύλα.

Η χώρα και η πραγματική οικονομία συνεχίζουν να πληρώνουν πολύ ακριβά την αναποτελεσματικότητα, την αναβλητικότητα, τις παλινωδίες και τις ιδεοληψίες της σημερινής Κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.