Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Το... αγωνσιτικό σύστημα της ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: newpost.gr
Την επικράτηση επί της κυβέρνησης στο γήπεδο του εσωτερικού θα επιδιώξει η ΝΔ στο επόμενο κρίσιμο διάστημα. Το «αγωνιστικό» σύστημα που θα παίξουν τα γαλάζια στελέχη προκειμένου να κυριαρχήσουν σε επίπεδο ατζέντας, θα είναι διπλό: από τη μία πλευρά, όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του Κυριάκου
Μητσοτάκη στο newpost.gr, θα προχωρήσουν σε στενό μαρκάρισμα προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς για τα πεπραγμένα τους.

Από την άλλη, εξηγούσε ο ίδιος, με καθημερινές πρωτοβουλίες και δράσεις και με την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματός της, η ΝΔ θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και πως το μέλλον της χώρας δεν ταυτίζεται με την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και όλα αυτά λένε από την οδό Πειραιώς, όταν το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει σε αστάθμητους παράγοντες του εξωτερικού (π.χ. στη νίκη Λεπέν στη Γαλλία και Σουλτς στη Γερμανία).

«Η κυβέρνηση είναι τελείως πελαγωμένη. Πανηγυρίζει για τα μέτρα 3,5 δις που θα φέρει και προσπαθεί «να βαφτίσει το κρέας, ψάρι», τόνιζε στο newpost.gr, έτερο γαλάζιο στέλεχος, από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ. «Εμείς θα συνεχίσουμε να παίρνουμε σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών», προσέθετε. Με βάση το σχεδιασμό αυτό ο κ. Μητσοτάκης και την εβδομάδα που έρχεται θα συνεχίσει τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε χώρους που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών, όπως έκανε το απόγευμα της Πέμπτης με το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Στη ΝΔ κάνουν και ταμείο, με τον ισολογισμό να έχει θετικό πρόσημο, όπως λένε. Ως παράδειγμα αναφέρουν την εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ΝΔ για την ενέργεια. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στα ανώτατα και τα μεσαία στελέχη του ενεργειακού κλάδου της χώρας ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του, για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας, τη μείωση του κόστους ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διάσωση της ΔΕΗ.

Το γεγονός, όπως σημειώνουν, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκάλεσε πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα το κομματικό του έντυπο να καταγγείλει τον κ. Μητσοτάκη, σαν να έχει προεξοφληθεί ήδη η εκλογική του νίκη, δείχνει πως τα πολιτικά «έσοδα», είναι πλέον του αναμενόμενου. Στο στόχαστρο της ΝΔ θα μπουν και οι αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης, οι οποίες θα αναδειχθούν μέσα από τις απαντήσεις που ζητούνται για τη στήριξη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο καθεστώς της Βενεζουέλας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.