Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ντόρα: Στα 2,5 δις το κόστος της καθυστέρησης στην αξιολόγηση- Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή



Μονόδρομο για τη χώρα χαρακτήρισε την πολιτική αλλαγή η Ντόρα Μπακογιάνννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».
Εκτίμηση της κ. Μπακογιάννη είναι ότι «το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ αλλά χωρίς λεφτά». Ακόμη, σημείωσε ότι το κόστος της τρίμηνης καθυστέρησης στην αξιολόγηση είναι πάνω από 2,5 δισ. ευρώ με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, όπως
παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού και θύμισε ότι το κόστος για τις συντάξεις είναι 1,2 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται μόνο για την αναδιανομή της φτώχειας, τόνισε η κ. Μπακογιάννη. «Χρειάζεται αλλαγή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπορέσει η χώρα να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Ολες οι χώρες της Ευρώπης είναι σε ανάπτυξη και εμείς στωικά και αριστερά επιμένουμε στην ύφεση», δήλωσε ακόμη.
Σε ό,τι αφορά το κλίμα έντασης το οποίο δημιουργεί η Αγκυρα, σχολίασε: «Ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να φανατίσει τον τουρκικό λαό με στόχο να κερδίσει το δημοψήφισμα. Φοβάμαι ότι παρασύρθηκε σε μία πολιτική την οποία δεν θα μπορεί εύκολα να την γυρίσει την επόμενη του δημοψηφίσματος».
Τέλος, δήλωσε ότι η Ευρώπη οφείλει να εφαρμόσει εναλλακτικό σχέδιο για το προσφυγικό, αν η Αγκυρα «τραβήξει το σκοινί» και ακυρώσει τη συμφωνία. «Ομως δεν βλέπω να προετοιμάζεται για κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.