Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ο Καραμανλής βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το UBER- Συνάντηση με Ομοσπονδία ΤΑΧΙ

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, με αφορμή τα όσα έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα για το θέμα της Uber, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Σήμερα, κάναμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ). Πρέπει,
εξαρχής, να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν είμαστε ούτε υπέρ ούτε κατά κάποιων συνδικαλιστών. Τους σεβόμαστε όλους, αλλά στηρίζουμε πάντα το δίκαιο.

Το νομικό πλαίσιο για τον χώρο των ταξί, που θεσμοθετήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ισχύει αυτήν τη στιγμή, είναι απολύτως σαφές ως προς το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

Σύμφωνα με αυτό, η μεταφορά επιβατών με κόμιστρο επιτρέπεται μόνο από Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα (Ταξί και Ειδικής Μίσθωσης), καθώς και από Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης. Οποιαδήποτε μίσθωση Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκινήτων με οδηγό επιτρέπεται με ελάχιστη σύμβαση έξι ωρών.

Το πρόβλημα, επομένως, δεν είναι ο νόμος που ισχύει, αλλά ότι αυτός ο νόμος δεν εφαρμόζεται.

Το βέβαιο είναι ότι εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, θεσπίσαμε ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο, που καλύπτει ολοκληρωμένα το θέμα – και σ' αυτό εμμένουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.