Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Κυριάκος: Ιδεολογικά ταυτίζομαι με Ελ. Βενιζέλο και Κ. Καραμανλή - Δεσμεύσεις για ιδιωτικά πανεπιστήμια και αλλαγή εκλογικού νόμου από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής του

Αλλαγή του εκλογικού νόμου από τον πρώτο μήνα της κυβέρνησής του, καθώς και πρόταση για ιδιωτικά πανεπιστήμια στην αναθεώρηση του Συντάγματος, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών του Facebook, ενώ διευκρίνισε ότι η θέση
της Ελλάδας είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ερώτηση για το αν «ιδεολογικά ταυτίζεστε με κάποια μεγάλη προσωπικότητα του παρελθόντος ή του παρόντος, Θάτσερ, Ρήγκαν ή κάποιον άλλο;» απάντησε «Έχουμε παραδείγματα Ελλήνων ηγετών που έκαναν κολοσσιαίες υπερβάσεις και ξεπέρασαν πολύ μεγάλες κρίσεις. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι δυο από αυτούς».


Σε ερώτηση «για το αν θα αφήσει τον Π/Θ να τελειώσει τη χώρα και μετά να βγείτε εσείς σας ήρωας ή θα βρείτε τρόπο να πέσει μήπως και περισώσουμε τίποτα;», απάντησε «Με κατηγορούν για το ακριβώς αντίθετο. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο καλύτερα για την χώρα.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος «με ερώτημα την παραμονή ή όχι στο ευρώ;» και αν θα πρέπει να καλέσει τους πολίτες να συμμετάσχουν ή όχι;» απάντησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ιστορία θα επαναληφθεί ως φάρσα».


Σε ερώτηση τι θα κάνει για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού απάντησε «Έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για το θέμα. Για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει αφήσει στις καλένδες. Θα τον ψηφίσουμε τον πρώτο μήνα που θα είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση μαζί με την αλλαγή του εκλογικού νόμου».


Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απάντησε: «Έχω δεσμευθεί επανειλημμένως για την αλλαγή του άρθρου 16. Αυτό δε σημαίνει ότι ταυτόχρονα δεν πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου το οποίο θα συνεχίζει να επιλέγει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.