Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καραμανλής

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος- Του Πάνου Αμυρά
«Αφού ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε να σπάσει την πολύχρονη σιωπή του, θα
ήταν καλό να πει κάτι για τα ελλείμματα και τα χρέη που άφησε η Ν.Δ. το 2009». Αυτό έγραψε στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας την απόφαση του Εφετείου για την αθώωση των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι, όψιμα, «καραμανλικοί», που όμως έχουν γίνει συριζικότεροι των
συριζαίων, ας έχουν υπόψη τους τη δήλωση Παπαδημούλη.
Αυτή είναι η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης, η οποία μπορεί να μην αποκαλύπτεται τώρα αλλά θα αναδειχθεί όταν κριθεί ότι ευνοεί πολιτικά τον Τσίπρα. Το Μαξίμου δεν θα έχει κανέναν ενδοιασμό να πλήξει τον Καραμανλή εάν θεωρήσει ότι εξυπηρετούνται τα εκλογικά του σχέδια. Εδώ ο Τσίπρας το έχει κάνει με τον πολιτικό του μέντορα Αλαβάνο και το καλοκαίρι του 2015 με τους μισούς του συντρόφους, στον πρώην πρωθυπουργό της Κεντροδεξιάς θα συγκρατηθεί; Πέφτοντας θα χιμήξει σε όλους!
Ενδεικτική η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Βατοπαιδίου:
«Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπαιδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Υπενθυμίζουμε ότι η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με ολυμπιακά ακίνητα από τη Μονή Βατοπαιδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε “Συνασπισμού”, επιτρέποντας σήμερα στη Δικαιοσύνη να μιλά για “γη και περιουσία” που παραμένει στην κατοχή του Δημοσίου».
Ο κ. Καραμανλής δεν χρειάζεται καμία πολιτική προστασία, ούτε βέβαια οι θεσιθήρες προσφέρουν οποιαδήποτε «ασπίδα». Απλώς ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες διχασμού στη Ν.Δ. χρησιμοποιώντας αριβίστες με το αζημίωτο. Μάταια, η συσπείρωση της Ν.Δ. είναι 90%, η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει πλέον τις 20 μονάδες, η καταλληλότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι πια διπλάσια.
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή και θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η τελευταία ευκαιρία για την πραγματική επανίδρυση της χώρας.
Οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι δεν έχει καμία σημασία ποιος μπορεί να αναλάβει τα ηνία μετά από μια καταστροφή αλλά ποιος θα προλάβει το κακό και θα στρίψει το τιμόνι πριν από τον γκρεμό. Και σε αυτή την προσπάθεια της ηγεσίας της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποφευχθεί ο όλεθρος από τα πειράματα του Τσίπρα, ο Κώστας Καραμανλής πράγματι είναι κεφάλαιο με την εμπειρία του και την πολιτική του οξυδέρκεια.
Για αυτό λοιπόν ας αφήσουν ορισμένοι μακριά τον πρώην πρωθυπουργό από τον Τσίπρα. Καμία σχέση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.