Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Παράπονα βουλευτών στον Κυριάκο για τους… αυτόκλητους υποψηφίους



Πηγή: Εφημερίδα «Ειδήσεις»- Του Δημήτρη Τάκη
ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ παράπονο των γαλάζιων βουλευτών τους τελευταίους μήνες ήταν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ δεν συγκαλούσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να μιλήσουν και να εκφράσουν τα παράπονα και τις ανησυχίες τους.
 Αυτά τα μηνύματα πληροφορήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι αυτό αποφάσισε ότι μετά την ομιλία του θα αποχωρούσαν οι δημοσιογράφοι, όπως συνήθως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις,
θα έκλειναν οι πόρτες και θα δινόταν με άνεση ο λόγος σε όποιον βουλευτή ήθελε να μιλήσει.
Για να δώσει μάλιστα το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει από δω και πέρα ο πρόεδρος της Ν.Δ τους είπε: «Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω την Κοινοβουλευτική Ομάδα ως ντεκόρ για να μιλάω. Εδώ θα κάνουμε ουσιαστική κουβέντα και θα την κάνουμε όλοι μαζί» Η κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση κράτησε περίπου 2 ώρες και σε αυτή μίλησαν 15 βουλευτές .
Το βασικό θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη γκρίνια αντιδράσεις και ενοχλήσεις και που έθεσαν οι περισσότεροι ήταν ότι διάφορα στελέχη ανά την επικράτεια έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα επιδεικνύοντας σε στελέχη των τοπικών επιτροπών, αλλά και στους γαλάζιους ψηφοφόρους, την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή.
Από τους βουλευτές που μίλησαν και έθεσαν το θέμα ήταν η Άννα Καραμανλή, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Κώστας Βλάσης και ο Κώστας Τασούλας.
 Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων ήταν ότι οι αυτοδιαφημιζόμενοι ως υποψήφιοι βουλευτές έχουν ξεφύγει από κάθε μέτρο και έλεγχο.
Έχουν τυπώσει κάρτες και τις μοιράζουν αριστερά και δεξιά εμφανίζονται σε εκδηλώσεις τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών και ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει το OK από το κόμμα πως θα είναι υποψήφιοι. Μάλιστα ορισμένοι επικαλούνται ακόμα και το γραφείο του κ. Μητσοτάκη ή και τον ίδιο τον πρόεδρο.
Όπως ανέφεραν οι βουλευτές ορισμένοι έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν δωρεές σε τοπικές επιτροπές να μοιράζουν τρόφιμα ή να υπόσχονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσουν φιλικές σχέσεις με τα κομματικά στελέχη και να τα χρησιμοποιήσουν όταν πάρουν το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή.
Τα συμπτώματα αυτά είναι έντονα στη Β΄ Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Οι βουλευτές της Πελοποννήσου Δαβάκης και Βλάσσης, έθεσαν το θέμα αυτό μίλησαν για κιτς υποψήφιους ενώ έβαλαν στο στόχαστρο και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Πιο αιχμηρός ήταν ο κ. Βλάσσης που ανέφερε ότι ο κ Τατούλης κάνει ό,τι μπορεί για να μπλοκάρει τις εμφανίσεις και τις ομιλίες των νεοδημοκρατών βουλευτών στην περιοχή προκειμένου να προωθήσει την υποψηφιότητα της κόρης του.
Μάλιστα ο κ. Βλάσσης είπε ότι ο κ Τατούλης με τα χρήματα της Περιφέρειας εκβιάζει εμάς και προωθεί τα συμφέροντά του.
Το κλίμα από τις τοποθετήσεις ήταν βαρύ γι αυτό και ο Κυρ Μητσοτάκης θέλησε να κλείσει με απόλυτο τρόπο τη συζήτηση.
 «Οι μόνοι υποψήφιοι είναι οι βουλευτές, οι υπόλοιποι είναι υποψήφιοι για υποψήφιοι», είπε με έμφαση ο πρόεδρος της Ν.Δ., τοποθέτηση που ικανοποίησε όλους
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγη ώρα αργότερα η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της χαρακτήρισε πολύ θετική τη δήλωση Μητσοτάκη και ανέφερε ότι κλείνει με τον πιο σωστό τρόπο ένα θέμα που είχε προκαλέσει πολλές τριβές στο εσωτερικό του κόμματος.
Μετά την κατηγορηματική δήλωση του προέδρου της Ν.Δ υπήρξαν και ορισμένες τοποθετήσεις για πολιτικά θέματα.
Κανείς δεν αμφισβήτησε τη στρατηγική Μητσοτάκη ούτε για την ψήφιση των μέτρων, ούτε για τις πρόωρες εκλογές.  
Έγινε όμως συζήτηση για την περίφημη συναίνεση ή συνεννόηση της Ν.Δ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Δημήτρης Σταμάτης μάλιστα αναφερόμενος στο καλοκαίρι του 2015 και στην τότε στάση της Ν.Δ άφησε αιχμές για την απόφαση Μεϊμαράκη να ψηφίσει το κόμμα το τρίτο μνημόνιο.
 «Το καλοκαίρι του 201 5 εμείς μείναμε με τη συναίνεση στο χέρι και ο Τσίπρας εμφανίστηκε μάγκας και λεβέντης».
Μάλιστα ο κ. Σταμάτης τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με τον κ Τσίπρα γιατί είναι αναξιόπιστος και γιατί δεν τη θέλει ο κόσμος της Ν.Δ.
 Στον κ. Σταμάτη απάντησε λίγο αργότερα η Ντ. Μπακογιάννη λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να δημιουργούμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Να σταματήσουμε να λέμε ότι κάποιοι θέλουν να συγκυβερνήσουμε με τον Τσίπρα. Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής της Ν.Δ. που να προτείνει συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα ή ψήφιση του πακέτου των μέτρων. Πρέπει να κλείσουμε εδώ αυτό το θέμα».
Μετά από δύο ώρες οι βουλευτές έφυγαν εμφανώς ικανοποιημένοι από τη στάση του κ Μητσοτάκη
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι και συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη εμφανίζονταν απολύτως ικανοποιημένοι από τη στάση που κράτησε απέναντι του ο κ. Μητσοτάκης.
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.