Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Κυριάκος: Απαιτείται άμεση σύνδεση τουρισμού και πολιτισμούΣτην άμεση σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού θα προχωρήσει η κυβέρνηση της ΝΔ τόνισε από τη Φωκίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επαφή του με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
 
«Σκοπός των περιοδειών που πραγματοποιώ», σημείωσε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «είναι να συζητήσουμε με τοπικούς φορείς για τα τοπικά προβλήματα, τις τοπικές προκλήσεις αλλά και τις τοπικές ευκαιρίες, που παρουσιάζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να σχηματίσουμε μια
συγκροτημένη άποψη ώστε να ετοιμάσουμε ένα συνολικό σχέδιο για κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

«Στη Φωκίδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «υπάρχουν συμπυκνωμένα στον υπερθετικό βαθμό όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να βάλουμε τη χώρα ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά. Την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το βουνό, τη θάλασσα και ένα πολιτιστικό θησαυρό παγκόσμιου μεγέθους. Σε συνδυασμό με ένα δυναμικό πρωτογενή τομέα που παράγει ποιοτικά προϊόντα. Η Φωκίδα αποτελεί μια ευκαιρία για να δημιουργήσουμε δουλειές, να κρατήσουμε τα νέα παιδιά, τους επιστήμονες εδώ στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε πλούτο, κυρίως, για την Περιφέρεια».
«Για τη Νέα Δημοκρατία, τουρισμός και πολιτισμός πάνε μαζί. Πρέπει να συνδέσουμε τον πολιτισμό με τον τουρισμό. Να γίνει η Ελλάδα ένας τόπος που οι τουρίστες δεν θα έρχονται μόνο για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για να δουν από κοντά μνημεία πολιτιστικά παγκόσμιου βεληνεκούς», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει η δημόσια Υγεία και στη Φωκίδα σημείωσε: «Επισκέφθηκα το νοσοκομείο. Η κατάσταση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, είναι απογοητευτική. Είναι ξεκάθαρο ότι στο θέμα των προσλήψεων στον τομέα της Υγείας, έχουν γίνει τα τελευταία δυο χρόνια, σημαντικές αστοχίες».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη ευελιξία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση... Να ξεφύγει από τον ασφυκτικό έλεγχο, ο οποίος της ασκείται συχνά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου