Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ εξετάζουν οι Τομεάρχες υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη



Συνεδριάζουν αυτήν την ώρα, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Τομεάρχες της Ν.Δ.
Είναι η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου  και αναμένεται ο πρόεδρος του κόμματος να δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής του τακτικής και παράλληλα οδηγίες προς τους Τομέαρχες ώστε να υπάρχει κοινή φωνή και πολιτική γραμμή.
 Η συνεδρίαση του οργάνου έρχεται σε μία στιγμή που
n ηγεσία του κόμματος επικαιροποιεί  τη στρατηγική της καθώς είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση.
Το αίτημα για εκλογές παραμένει αλλά αποσυνδέεται από την αξιολόγηση για την οποία η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο κόστος για την οικονομία και τους πολίτες.
Πάντως η ηγεσία του κόμματος εκτιμά ότι η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης δικαιώνει τις προβλέψεις της καθώς, όπως επισημαίνει η καθυστέρηση την οποία έκανε η κυβέρνηση για εσωκομματικούς λόγους εξέθρεψε τις υπερβολικές, σε πολλά σημεία, απαιτήσεις των δανειστών.
Ο κ Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει τη γραμμή του κόμματος και σε σχέση με τη στάση στη Βουλή όταν έρθει προς ψήφιση η συμφωνία, ώστε να μην υπάρχουν παραφωνίες όπως διαπιστώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν στελέχη του κόμματος υποστήριξαν με διαρροές ότι η Ν.Δ. θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να έχει πιο συναινετική στάση και να ψηφίσει τις ελαφρύνσεις που ενδεχομένως φέρει η κυβέρνηση.
Η θέση της ηγεσίας, που θα καταστήσει σαφή ο κ Μητσοτάκης, όπως και δημοσίως την διατύπωσε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, είναι ότι η Ν.Δ δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο, αλλά θα εξετάσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και αναλόγως θα τοποθετηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.