Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Κυριάκος: Υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών από την Ελλάδα- Η νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, ισοδυναμεί με 4ο μνημόνιο



Την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαιτούμενες από το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης μεταρρυθμίσεις, αλλά τις υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών στηλίτευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  προς τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στην Αθήνα,  επισημαίνοντας ότι η νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, δηλαδή μετά τη λήξη του 3ου προγράμματος, ισοδυναμεί με 4ο μνημόνιο.
Αναφορικά με την ελληνική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο στόχος για
μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι κομβικός, ενώ ανέπτυξε πτυχές από το συνολικότερο αναπτυξιακό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.
Υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και την αδυναμία της να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Τόνισε ταυτόχρονα, όμως, ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στους πιστωτές της Ελλάδας, οι οποίοι συχνά προβάλλουν υπερβολικές απαιτήσεις.
«Δυστυχώς», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «το πιθανότερο είναι ότι θα χάσουμε την ημερομηνία της 20ης Μαρτίου. Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει πριν ένα χρόνο. Όσο αργεί, αυξάνονται τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση και επιβαρύνεται η χώρα. Δημιουργεί, πάντως, προβληματισμό το γεγονός ότι οι πιστωτές ζητούν μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος. Στο μυαλό μας, οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις μετά το 2018 αποτελούν τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.