Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

0 Σκωτσέζος φίλος - Ο Φέργκιουσον χαρακτήρισε τον Κυριάκο επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδος




Πηγή: Τα Νέα- Της Καρολίνας Παπακώστα
Μπορεί πάντως η αδελφή του (Ντόρα) να προτίμησε τις ετοιμασίες του εορταστικού της δείπνου, ο σκωτσέζος καθηγητής Ιστορίας, όμως, Νάιαλ  Φέργκιουσον δεν ήταν φειδωλός στα κολακευτικά για τον Μητσοτάκη λόγια.
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά.
Πριν από τέσσερις ημέρες ο Φέργκιουσον ήταν ο κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης του Ινστιτούτου
Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. του θινκ τανκ δηλαδή της Πειραιώς.
Εκεί χαιρέτισε τον Κυριάκο ως «τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας».
Στους Δελφούς πήγε ένα βήμα παραπέρα και ενημέρωσε το κοινό πως θα επιστρέψει στη χώρα μας όταν θα είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος. Αν κάτι συνδέει τους δύο άνδρες -πλην της παλιάς φιλίας που έχουν- είναι μάλλον οι αναλύσεις περί post -truth politics.
 Βέβαια εδώ υπάρχει μια αντίφαση.
Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρέσει -όπως λένε συνομιλητές του- να φιλοτεχνεί το προφίλ του πρώτου ευρωπαίου συστημικού πολιτικού που θα νικήσει τους λαϊκιστές.
Ο Φέργκιουσον, όμως, έχει γίνει κάτι σαν σταρ στην Αμερική, όχι μόνο επειδή από νωρίς είχε προβλέψει την εκλογή του Τραμπ αλλά και γιατί δεν αποκλείει ο Τραμπ, αν και αρχιερέας της μεταπραγματικότητας,  να πετύχει.
Ανήκει δε σε εκείνη την κατηγορία διανοουμένων που δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει αναλύσεις για λογαριασμό της επάρατης αγοράς- έχει μάλιστα και μια «μπουτίκ» συμβουλευτική εταιρεία με πελάτες κάποια από τα μεγαλύτερα funds του πλανήτη. Εξού και ήταν εκείνος που οργάνωσε το περίφημο τραπέζι του Κυριάκου με αρκετούς πελάτες του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Πέμπτη. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Πριν μιλήσει με τους ξένους επενδυτές ο Μητσοτάκης τούς μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.