Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Έτοιμος να απαντήσει στον πόλεμο λάσπης ο Μητσοτάκης

Πηγή: Newpost.gr- Του Τάσου Τσιφόρου
Αν κάτι απέδειξε η άμεση υιοθέτηση από την κυβέρνηση των ισχυρισμών κυριακάτικης εφημερίδας για την περιουσιακή κατάσταση της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αυτό είναι η απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο στην πολιτική και, μελλοντικά, εκλογική μάχη. Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ουδεμία
αμφιβολία έχουν ότι τόσο σε αυτή την συγκυρία, όπου η κυβέρνηση και μαζί της η χώρα σχοινοβατούν πάνω από το κενό, όσο και στην προεκλογική περίοδο, όποτε κι αν αυτή έλθει, ο «βρώμικος πόλεμος» δεν θα λείψει.
Για τους γαλάζιους επιτελείς η τακτική του Μαξίμου έβαλε τέλος σε ένα άτυπο, πλην όμως ισχυρό, μορατόριουμ που υπήρχε μέχρι πρότινος μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη να μην εμπλέκουν τις συζύγους τους στην πολιτική αντιπαράθεση. Πλέον περιμένουν τα πάντα και είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε όλα.
Ήδη χθες, με τη μακροσκελή δήλωση της κ. Μαρέβα Γκαμπρόφσκι Μητσοτάκη, επιχειρήθηκε να δοθούν όλες οι απαντήσεις, ώστε να κλείσει μια και καλή το θέμα με την περιουσιακή κατάσταση της συζύγου Μητσοτάκη και την μη περίληψή της στη δήλωση ποθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεδομένου ότι οι δύο τελούσαν σε διάσταση, η μη περίληψη της περιουσιακής κατάστασης της κας Γκαμπρόφσκι είναι καθόλα νόμιμη. Βεβαίως, στελέχη της Ν.Δ., εκτός του ηγετικού κύκλου, σημειώνουν ότι καθώς ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιζε αυτό το χαρτί καλό θα ήταν η ηγεσία της Ν.Δ. να είχε σπεύσει να το ακυρώσει προκαταβολικά.
Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή πλέον του γαλάζιου επιτελείου στρέφεται όχι μόνον στην απάντηση αλλά και στην προληπτική εξουδετέρωση ενδεχόμενων κινδύνων, την ίδια στιγμή που στο επικοινωνιακό τοπίο σωβεί μία σκληρή μάχη για την επιβολή της ατζέντας στη δημόσια συζήτηση. Παρά τις αποκαλύψεις για το μυστικό ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι, οι οποίες και θα συνεχιστούν, το Μαξίμου απέδειξε, τα προηγούμενα 24ώρα, ότι έστω και υπό πίεση μπορεί κι αυτό να ανοίγει θέματα – αγκάθια για την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν χωρά αμφιβολία πως αυτή η διελκυστίνδα θα συνεχιστεί (σ.σ. χαρακτηριστικό το δηκτικό χθεσινοβραδινό σχόλιο της Ν.Δ. «Τσίπρας κερνά, Καλογρίτσας πίνει») δημιουργώντας συνθήκες μεγάλης πόλωσης αλλά και ένα συγκρουσιακό περιβάλλον που, σε κάποιους, θα φέρει στο μυαλό τα τέλη της δεκαετίας του '80.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.