Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

To δίλημμα του Μητσοτάκη και οι εκτιμήσεις για τις κινήσεις Τσίπρα

Πηγή:newpost.gr- Του Πάνου Ρασιά
Τεχνητές συγκρούσεις σε βάρος της χώρας από την πλευρά της κυβέρνησης, με στόχο να ανακτήσει το πολιτικό της κεφάλαιο, βλέπει η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανησυχεί ιδιαίτερα για την πορεία της χώρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αυτό το Σαββατοκύριακο συνεχίζει τη
στρατηγική της άμεσης επαφής με τους πολίτες, περιοδεύοντας στην Πελοπόννησο, εκτιμά ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει αυτή την πορεία τότε μπροστά μας υπάρχουν δύο επιλογές: είτε ένα τέταρτο μνημόνιο απροσδιόριστης διάρκειας είτε επαναφορά των σεναρίων για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Όλα τα τελευταία δεδομένα αναλύθηκαν σε σύσκεψη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην οδό Πειραιώς, λίγο πριν ο κ. Μητσοτάκης αναχωρήσει για την Καισαριανή όπου επισκέφθηκε τα ΜΑΤ. Στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Μιχάλης Μπεκίρης, Μακάριος Λαζαρίδης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κύρα Κάπη, Θανάσης Νέζης, Βασίλης Κικίλιας και Λευτέρης Αυγενάκης και αποφασίστηκε ότι το δίλημμα που θα πρέπει να τεθεί προς τους πολίτες, τους φορείς και τα πολιτικά κόμματα είναι «ή με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την κοινωνία».
Όπως σημείωνε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη μετά τη συγκεκριμένη σύσκεψη, «ας μην κουράζεται η κυβέρνηση προσπαθώντας να οικοδομήσει ψεύτικα διλήμματα», καθώς όπως εξηγούσε το δίλημμα δεν είναι από τη μια οι υπερήφανοι αγωνιστές των συμφερόντων του λαού και από την άλλη οι εκπρόσωποι των δανειστών. «Οι καλύτεροι πελάτες των δανειστών είναι η σημερινή κυβέρνηση» σημείωνε ο ίδιος προσθέτοντας ότι το πραγματικό διακύβευμα που τίθεται είναι «αν συντάσσεται κανείς με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την Ελλάδα της νέας διαπλοκής, των φόρων και των αντισυνταγματικών διορισμών στο δημόσιο ή με την Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας, της προκοπής, της ελπίδας και της αλήθειας».
Με βάση και τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων όπου η ΝΔ διατηρεί σταθερά διψήφιο προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα γαλάζια στελέχη θεωρούν βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας στο επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση των αποφάσεων που θα λάβει και των νέων βαρών που θα φορτώσει στους Έλληνες. Όμως όπως τονίζει και δημόσια ο κ. Μητσοτάκης «αυτό το επαναλαμβανόμενο κάθε φορά σκηνοθετημένο παιχνίδι, έχει τα ίδια αποτελέσματα. Πλήττει την ελληνική οικονομία και κρατά τη χώρα καθηλωμένη».
Στο πλαίσιο αυτό το αίτημα για εκλογές, εκτιμούν στη ΝΔ ότι θα γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, κάτι που φάνηκε όπως τονίζουν και στην τελευταία δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ όπου το 88% των πολιτών απαντούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 86,5% (72,5% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) λένε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα κυβερνητικές επιδόσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.