Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Οι διεθνείς επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη- Συναντήσεις με σημασία για το μέλλον της χώρας


Μπορεί το νέο έτος να σφραγίζεται από τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Β. Σόιμπλε στις 13 Φεβρουαρίου, αλλά σημαντικές για την διεθνή εικόνα του προέδρου της ΝΔ θα είναι οι επαφές που θα έχει στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον υποψήφιο της Κεντροδεξιά Φρανσουά Φιγιόν και τον Ισπανό πρωθυπουργό κ. Ραχόι.
 Στο πρόσωπο του κ. Φιγιόν η ευρωπαϊκή
Κεντροδεξιά βλέπει τον άνθρωπο που μπορεί να σταματήσει την επέλαση της Άκρας Δεξιάς της Μαρίν Λεπέν και από τη Νέα Δημοκρατία επιθυμούν να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και πολιτικής συνεννόησης μαζί του. Απώτερος στόχος, η αναβίωση των παραδοσιακών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες και τις ηγεσίες των κεντροδεξιών σχηματισμών, «βλέποντας» τον Φρανσουά Φιγιόν ως έναν αξιόπιστο συνομιλητή, με ορίζοντα πολλών ετών.
Οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με αυτό το δεύτερο κύμα περιοδειών εντάσσονται επίσης στη γενικότερη καλλιέργεια κλίματος εξωστρέφειας και εμπιστοσύνης από την αξιωματική αντιπολίτευση, με στόχο να καταδείξει την αντίθεση με την κυβέρνηση, η οποία έχει περιέλθει σε περιδίνηση λόγω εσωτερικών προβλημάτων.
Στη ΝΔ άλλωστε εκτιμούν ότι η διαμόρφωση ενός κλίματος θετικού για τις θέσεις, τις απόψεις αλλά και για το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, θα έχει ανταπόδοση στην προσπάθεια που θα κάνει ως πρωθυπουργός για να επιτύχει όσο το δυνατόν καλύτερες συμφωνίες για την εφαρμογή του προγράμματός του, για έξοδο της Ελλάδος από την κρίση.
                                                                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.