Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Συνέδριο ΚΕΔΕ:Τι έγινε στη συνάντηση του συμβούλου του Τραμπ Γ. Παπαδόπουλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Έκπληξη προκάλεσε χθες στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη η απρόσμενη παρουσία του σύμβουλου και στενού συνεργάτη του Τραμπ Γιώργου Παπαδόπουλου ο οποίος μάλιστα είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο των εργασιών.

Ο ομογενής επιχειρηματίας σύμβουλος του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και γεωστρατηγικής με έμφαση σε θέματα Ενέργειας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη απ’ όπου έλκει
την καταγωγή του προσκεκλημένος του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη.

Χωρίς το όνομά του να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του συνεδρίου ο κ Παπαδόπουλος κλήθηκε στο βήμα από τον κ Πατούλη και απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στον οποίο χαρακτήρισε την ελληνοαμερικανική κοινότητα ως γέφυρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και στον Ελληνισμό.

«Ο Ελληνισμός μεγαλούργησε στις ΗΠΑ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου είπε και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια στενή σχέση με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τονίζοντας ότι οι δύο χώρες ήταν είναι και θα παραμείνουν φίλοι και σύμμαχοι».

Οκ Παπαδόπουλος ο οποίος συνοδευόταν από Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και μέλη της ομογένειας παρακολούθησε το σύνολο της πρώτης ημέρας του συνεδρίου της ΚΕΔΕ μακριά από τις θέσεις των επισήμων.

 Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ έπειτα από δικό του αίτημα τον συνάντησε σε αίθουσα στον επάνω όροφο του Βελλιδείου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας παρόντος και του κ Πατουλη. Η συνάντηση κράτησε 1 5 λεπτά χωρίς να διαρρεύσει κάτι για το περιεχόμενο της συζήτησης.

«Είμαστε στο στάδιο της διαμόρφωσης θέσεων και πολιτικών και όλοι πρέπει να προσέχουν τι λένε δημόσια μας απάντησε ο κ Παπαδόπουλος όταν ζητήσαμε τη γνώμη του σχετικά με θέματα που άπτονται της Ελλάδας αρνούμενος ευγενικά να πει περισσότερα».

Από σήμερα ο κ Παπαδόπουλος θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα έχει και επαφές με εκπροσώπους πολιτικών και επιχειρηματικών φορέων τους οποίους όμως απέφυγε να κατονομάσει.

Το βράδυ ο ομογενής σύμβουλος του Τραμπ συνάντησε και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο περιθώριο της δικής του ομιλίας στο συνέδριο ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.