Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Ποιοί ενδιαφέρονται να μετάσχουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ- Ονόματα



Πηγή: Ημερησία- Του Δημήτρη Τσιούφου
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα και πληροφορίες στις εκλογικές λίστες της ΝΔ θα υπάρξουν πολλές αλλαγές σε σχέση με τα ψηφοδέλτια του 2015 ώστε η ανανέωση τους να είναι τόσο ποιοτική όσο και ηλικιακή.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια θέση στο
ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να δοθεί στον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο του ΣτΕ Παν. Πικραμμένο, ο οποίος διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με τον Κυρ Μητσοτάκη και ήταν μεταξύ αυτών που συνόδευσαν τον πρόεδρο της ΝΔ στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Άγιο Όρος. Αντιθέτως την επανεκλογή τους σε ψηφοδέλτια εκλογικών περιφερειών θα διεκδικήσουν οι νυν βουλευτές Επικρατείας, με τον τέως πρύτανη Θ. Φορτσάκη να δοκιμάζει τις δυνάμεις του κατά πάσα πιθανότητα στην Α΄ Αθηνών, την Ν. Κεραμέως στην Β Αθηνών και τον Βασ Οικονόμου στην Περιφέρεια Αττικής όπου παραδοσιακά εκλέγονταν στο παρελθόν.
Μία ακόμη σημαντική προσθήκη στην Α΄ Αθηνών αναμένεται να είναι ο επιχειρηματίας και γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός.
 Στη Β΄ Αθηνών θα είναι σίγουρα ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κ. Κυρανάκης, καθώς επίσης ο γραμματέας Οργανωτικού Β. Σπανάκης, ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Γ. Οικονόμου ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Β΄ Ξυπολιτάς αλλά και άλλοι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, όπως οι γραμματείς Επιστημονικών Φορέων Ν. Κωστόπουλος, Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τ. Γαϊτάνης, Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος Ζωή Ράπτη, ο γιατρός Δ. Φελέκης και η δικηγόρος I. Γκελεστάθη.
Στην Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να είναι υποψήφιος ο αναπληρωτής Γραμματέας επιστημονικών φορέων Γ. Κώτσηρας, στην Β΄ Πειραιώς ακούγεται το όνομα του Παν. Τραγάκη, γιος του Γ. Τραγάκη, ενώ δραστήρια κινείται και ο Γρ. Καπετανάκος από τη Σαλαμίνα.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ακούγεται ότι θα είναι υποψήφια η ευρωβουλευτής Μ. Σπυράκη αν πειστεί να αφήσει την Ευρωβουλή, ενώ ενδιαφέρον για να πολιτευθούν δείχνουν η Βίκυ Νάκου, μέλος της Π.Ε., ο Στρ Σιμόπουλος, ο Γ. Ορφανός, καθώς και η πρώην γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΗπείρου Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, η οποία ωστόσο ενδέχεται να μπει στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής. Στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής ο κ Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς να είναι υποψήφιος ο Μαργαρίτης Σχοινάς καθώς θέλει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία και τις σχέσεις που έχει αναπτύξει ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στενός συνεργάτης του Ζ.Κ.Γιούνκερ.
Στη Β΄ Θεσσαλονίκης ακούγονται τα ονόματα του πρώην Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας Γ. Καραγιάννη, του Θ. Παππά και της Π. Καλαϊτζή.
Στην Καβάλα αναμένεται να δώσει την πρώτη εκλογική του μάχη ο Μακάριος Λαζαρίδης,   εκ  των στενότερων συνεργατών του Κυρ Μητσοτάκη και διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.
 Στις Σέρρες υποψήφιος θα είναι ο στενός συνεργάτης της Ντ Μπακογιάννη Τ. Χατζηβασιλείου, στην Πιερία οι Λ. Μωυσιάδης και Ηλ. Τάπρας και στα Γρεβενά ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θαν. Σταυρόπουλος.
Για το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας ενδιαφέρεται ο δικηγόρος Γ. Καλτσογιάννης, μέλος της Π.Ε., ενώ γι αυτό της Καρδίτσας ο γιατρός Σωτ. Κουλοκτσής και το μέλος της Π.Ε Σοφία Τόλια.
Μεγάλη διαθεσιμότητα εκδηλώνεται για τον συνδυασμό του νομού Αχαΐας, καθώς θέλουν να είναι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Θαν. Νταβλούρος και η Νατ. Ράγιου, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σε αυτό θα συμπεριληφθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από το Ποτάμι, Ιάσων Φωτήλας. Ταυτόχρονα ενδιαφέρον φέρονται ότι έχουν ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γ Κουτρουμάνης, η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Γ Ντάτσικα και ο αντιδήμαρχος Αιγίου Β Χριστόπουλος.
Στην Ηλεία υποψήφια θα είναι η Δημ. Λυγούρα, στενή προσωπική φίλη του κ Μητσοτάκη, ενδεχομένως και ο πρώην βουλευτής Γ Κοντογιάννης που δείχνει διάθεση επαναδραστηριοποίησης,  ενώ στη Λακωνία ακούγεται ότι θα είναι και πάλι υποψήφια η Φεβρ. Πατριανάκου, καθώς επίσης οι Γ. Κουλιζάκος και Γρ Αποστολάκος.
Στο ψηφοδέλτιο του νομού Αιτωλοακαρνανίας θα βρίσκεται ο πρώην βουλευτής και προσωπικός φίλος του Κυρ Μητσοτάκη Σπήλιος Λιβανός, στη Βοιωτία ο Γ. Καράμπελας, ενώ ενδιαφέρον για να ενταχθεί στο συνδυασμό του νομού Ιωαννίνων έχει δείξει η Μαρία Κεφάλα πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ στην περιοχή.
Στο Ηράκλειο θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο γραμματέας του κόμματος Λ Αυγενάκης ενώ ως νέες υποψηφιότητες ακούγονται τα ονόματα του μέλους της Π.Ε. Γρ. Ροκαδάκη και Ζαχ. Κεφαλογιάννη.
Στα Χανιά συζητούνται έντονα τα ονόματα των Δημ. Φραγκάκης (Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων), Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη (Περιφερειακός Σύμβουλος) και του Μαν. Βολουδάκη.
Στα Δωδεκάνησα τέλος ακούγεται ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γ. Παπάς όπως και ο Β. Υψηλάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.