Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πως σχεδιάζουν στην Πειραιώς να «σέρνουν» το Μαξίμου πίσω από τη ΝΔ

AdTech Ad

Πηγή: newpost.gr- Του Πάνου Ρασσιά
Την ατζέντα της ΝΔ θα επιχειρήσει να επιβάλλει στη δημόσια συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επόμενο διάστημα. Η αρχή της προσπάθειας έγινε την περασμένη Τετάρτη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να μην απαντήσει στην πρόκληση Τσίπρα ο οποίος στη
συζήτηση για την Παιδεία αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με αποτέλεσμα, όπως έλεγαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ να βγει κερδισμένη.
Παράλληλα σημείωναν οι ίδιοι στο newpost.gr, η αντίδραση του πρωθυπουργού στην πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για νέα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, αυτή τη φορά για τη διαπλοκή, αποδεικνύει πως το Μέγαρο Μαξίμου «σύρεται» πλέον πίσω από τη στρατηγική που χαράσσει το γαλάζιο επιτελείο. Στόχος των στελεχών της οδού Πειραιώς, είναι με αυτή την τακτική να ενισχυθεί το πρωθυπουργικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στις κλειστές συσκέψεις της ΝΔ ο Τάκης Θεοδωρικάκος, η εικόνα που δίνουν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης μετά την παρουσία του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είναι αυτή της συντριπτικής υπεροχής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού, σε όλους τους τομείς, που αφορούν στα προβλήματα του τόπου, στις προσδοκίες των πολιτών και στη διακυβέρνηση της χώρας.
Μάλιστα όπως έλεγε κορυφαίο στέλεχος της οδού Πειραιώς, στο newpost.gr, τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρωθυπουργού που η κυβέρνησή του έχει κλείσει μόλις ένα χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές, δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά στη μεταπολίτευση. Αυτή η διαπίστωση εκτιμούν στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, θα έχει καθοριστική επίδραση στην πρόθεση ψήφου, όπου ήδη η κυριαρχία της ΝΔ, είναι όπως λένε, φανερή, καθώς αγγίζει ακόμη και τις 13 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ είναι σαφές πλέον, ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε αποδρομή.
Στην οδό Πειραιώς βλέποντας ότι η στρατηγική αυτή αποδίδει, θα συνεχίσουν να επιμένουν στην προβολή του θετικού μηνύματος από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου και η τελευταία ψήφος διαμαρτυρίας στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης προς τη ΝΔ.
Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά του προέδρου της ΝΔ στην χθεσινή του επίσκεψη στο Λαύριο, όπου έμεινε μόνο στο αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου που έχει ενταχθεί στο πακέτο Γιουνκέρ.
«Στο Λαύριο βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε μια συζήτηση μιζέριας. Το Λαύριο μπορεί να εκπροσωπήσει μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία», είπε μακριά από τις κάμερες ο κ. Μητσοτάκης, που με συνέντευξή του στο διεθνές αμερικανικό δίκτυο CNBC θέλησε να στείλει και ένα καθησυχαστικό μήνυμα προς τις αγορές, καλώντας τους επενδυτές να μην φοβηθούν τις πρόωρες εκλογές και την πιθανότητα αυτές να προκαλέσουν αβεβαιότητα. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε φάση αβεβαιότητας. Είμαι πεπεισμένος ότι θα νικήσουμε στις επόμενες εκλογές και ότι η Ελλάδα θα έχει τελικά την κυβέρνηση που της αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.