Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ωθούν τον Στουρνάρα να ηγηθεί πολιτικής κίνησης- Ποιοί βρίσκονται από πίσω και τι απάντησε ο κεντρικός Τραπεζίτης;

Πριν από ενάμιση μήνα, έλαβε πραγματοποιήθηκε ένα δείπνο που σκοπό είχε να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο μας.
Στο σπίτι του πρώην υποργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, υπήρξε η αναβίωση του παλαιού ‘δείπνου των τεσσάρων’ μόνο που τώρα ήταν ‘δείπνο των οκτώ’. Συνδαιτημόνες ήταν οι Κώστας Σημίτης, Θόδωρος Πάγκαλος, Άννα Διαμαντόπουλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και ο οικοδεσπότης.


Συζητήθηκαν τα θέματα κεντοαριστεράς και πως ένα νέο κόμμα στο συγκεκριμένο χώρο μπορεί να αγγίξει τον κόσμο που έχει απογοητευτεί.
Ο κ.Στουρνάρας πρότεινε στον κ. Σημίτη να αναμειχθεί ενεργά στα κοινά, κάτι που αρνήθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά "εγώ είμαι πλέον παππούς".
Στη συνέχεια ο κ. Σημίτης ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα, να μπει στην πολιτική ενεργά, αλλά ο κεντρικός τραπεζίτης εμφανίστηκε επιφυλακτικός.
Τότε παρενέβη ο κ. Πάγκαλος που είπε την εξής χαρακτηριστική ερώτηση-ατάκα στον κ. Στουρνάρα.
-Γιάννη πρέπει να αποφασίσεις: Θες να γίνει πρωθυπουργός ή θες να μείνεις υπάλληλος;
Ο κ. Στουρνάρα δεν φάνηκε να πείθεται.
Τώρα βέβαια αν θα κρατήσει την ίδια στάση μέχρι τέλους δεν το ξέρουμε. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι το να εγκαταλείψει τη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη και να γίνει αρχηγός κόμματος, δεν σημαίνει ότι θα γίνει και πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.