Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Οι λεπτομέρειες μιας αξιέπαινης στάσης του Προέδρου

http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/article/2016-06/patriarches-proedros-gonatistos.jpgΕδώ και μια εβδομάδα, από την προηγούμενη Κυριακή, που δημοσιεύθηκε η περίφημη φωτογραφία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος κλίνοντας το γόνυ συμπεριφέρθηκε ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι ως Πρόεδρος της Τσιπρικής Δημοκρατίας, έχουν πέσει. "λυτοί και δεμένοι" που λέει και ο λαός, να τον "φάνε" γιατί γονάτισε στη διάρκεια του Εσπερινού για την Πεντηκοστή.
Πολλοί είπαν  ότι δεν αρμόζει σε Πρόεδρο να γονατίζει και ότι δεν βρισκόμαστε στο Βυζάντιο
ή ότι δεν είμαστε θεοκρατική δημοκρατία.
Ειπώθηκαν πολλά και θα ειπωθούν άλλα τόσα. Ωστόσο όσο παρατηρεί κανείς τη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα τόσο πιο πολλά μπράβο μπορεί κανείς να πει στον Πρόεδρο για τη συγκεκριμένη επιλογή του.
Αν προσέξετε την φωτογραφία ο κ. Παυλόπουλος όχι μόνο είναι γονατιστός την ώρα των ευχών, όπως επιβάλλει το τυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά από επιλογή του δεν έχει χρησιμοποιήσει τα μαξιλάρια που είχαν θέσει εμπρός του οι τελετάρχες.
Και φυσικά διόλου δεν τιμά η φωτογραφία ούτε τους υπασπιστές του, ούτε τα πολιτικά πρόσωπα που φαίνονται όρθια στο εκκλησίασμα.
Τα πράγματα είναι απλά. Από τη στιγμή που ο κ. Παυλόπουλος ορκίσθηκε στο Ευαγγέλιο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι σωστό να ακολουθεί όλο το τυπικό της θρησκείας που το Σύνταγμα αναγνωρίζει - και ο ίδιος με την ορκωμοσία του- ως επικρατούσα στην επικράτεια του ελληνικού κράτους.
Όσοι αντιδρούν ας σκεφθούν ότι στο διάβα των αιώνων όταν ο Ελληνισμός ήταν ταυτισμένος με την Ορθοδοξία, μεγαλούργησαν. Και στην Ορθοδοξία και στους ιερομάρτυρές της χρωστάμε και το ότι μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς διασώθηκε η γλώσσα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, αλλά και σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία μας, καθώς οι ιερείς μάρτυρες του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδος είναι αμέτρητοι.
Κι αυτό είναι ιστορικό δεδομένο είτε αρέσει είτε όχι στους Τσίπρηδες και στους συνοδοιπόρους του.

rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.