Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο Διευθυντής της Metron Analysis Στράτος Φαναράς ρεζιλεύει τον Κυρίτση

Image result for φαναράς στράτοςΤην οργή του εξέφρασε μέσω των social media ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς με αφορμή την απίστευτα διχαστική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστή για το Προσφυγικό Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος είπε πως «γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

«Παλιά στην Αριστερά το λέγανε οικονομισμό. Να πιστεύεις δηλαδή ότι το πολιτικό εποικοδόμημα είναι μια απλή προέκταση του οικονομικού υποβάθρου. Η θεωρία αυτή είχε τις ρίζες της στην τρίτη διεθνή και το Σταλινισμό και είχε καταδικαστεί στο εσωτερικό της διεθνούς Αριστεράς μετά πολλών επαίνων, στην ύστερη εποχή της, μαζί με την κατάρρευση του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού», επισημαίνει αρχικά ο κ. Φαναράς και συμπληρώνει: «Και έρχεται μια στιγμή, στον επόμενο αιώνα, το 2016, που όχι μόνο αναβιώνει ο οικονομισμός ως θεωρητική και πολιτική σύλληψη, αλλά πολύ περισσότερο, αξιοποιείται για να ερμηνεύσει και να δικαιολογήσει την τρέχουσα Κυβερνητική πολιτική«.
«Το σχήμα της πολιτικής και λογικής αθλιότητας έχει ως εξής: «Είσαι μενουμευρώπης, άρα έχεις λεφτά, άρα θα πληρώσεις». Και επειδή είμαστε ανίκανοι να έχουμε μια σοβαρή αποτύπωση της οικονομικής διαστρωμάτωσης και δεν την θέλουμε κιόλας, θα πληρώσεις όχι με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, αλλά με πολιτικά, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θίγουμε τους πολιτικούς μας πελάτες», αναφέρει εκτός των άλλων για να καταλήξει σε πολύ αιχμηρό τόνο: «Λυπάμαι, αλλά μέχρι και ο Στάλιν θα κοκκίνιζε. Μαζέψτε το όνειδος και την ντροπή που μας φορτώσατε«.

Πηγή: thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.