Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Εσωκομματικά “μαχαιρώματα” στη ΝΔ με το θέμα Παυλόπουλου- Δυσφορία Μεϊμαράκη - Τί ξέχασε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ;

Πηγή: db8.gr
Και εσωκομματική διάσταση λαμβάνει πλέον για τη ΝΔ η υπόθεση των περίφημων δηλώσεων του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε «πηγαδάκι» κοινοβουλευτικών και δημοσιογράφων στη Βουλή, δεν έκρυβε τη δυσφορία του για την χθεσινή παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτίμηση του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος εμφανίσθηκε ενοχλημένος από τις δηλώσεις Μητσοτάκη, είναι ότι με την ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε ένα θέμα το οποίο δεν ήταν υπαρκτό. Και πρόσθετε:
« Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει στο επίκεντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο και ότι τον υπηρετεί σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό ο οποίος στηρίζεται μόνο στην οικονομία και στα συναφή με αυτήν όπως το νόμισμα και η ανάπτυξη».
Μάλιστα υπενθύμιζε ότι σε όλα τα κείμενα που υπάρχουν στα κατά καιρούς συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας εκφράζονται ακριβώς οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ότι δηλαδή η Ευρώπη πρέπει να μεριμνά για το άνθρωπο πρωτίστως και όχι για το νόμισμα και την Οικονομία.
xatzopoulos
Τι ξέχασε ο κ. Μεϊμαράκης
Βέβαια ο κ. Μεϊμαράκης παράβλεψε ότι το θέμα είχε λάβει ήδη πολιτική διάσταση με την ατυχή ανακοίνωση κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας οι οποίοι απαντούσαν στην ανακοίνωση του Ποταμιού το οποίο από την πρώτη στιγμή διατύπωσε ερωτήματα για το τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του Προέδρου για το νόμισμα.

Και δεύτερον κανείς δεν διαφωνεί με την πολιτική της ΝΔ η οποία πάνω από όλα και σε όλα τα Συνέδριά της αλλά και στην ιδρυτική της διακήρυξη θέτει τον άνθρωπο, αλλά για τη χρονική συγκυρία που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε για να θέσει παράλληλα με την αξία του ανθρώπου το ζήτημα του «χρήματος», έστω και αν ο Πρωταγόρας δίνει άλλη ερμηνεία στη συγκεκριμένη λέξη «χρήμα» (εννοεί τις καταστάσεις) ενώ ο Πρόεδρος μίλησε καθαρά για το νόμισμα, σε μια χρονική συγκυρία που προκάλεσε παρερμηνείες.

Τρίτον, ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί κάτι που το επιχείρησε και στον εσωκομματικό προεκλογικό αγώνα όταν είδε ότι χάνει έδαφος. Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη έμμεσα για νεοφιλελευθερισμό κατηγορία που δεν δέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ όχι μόνο γιατί ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρα φιλελεύθερος και όχι νεοφιλελεύθερος, αλλά και γιατί εκ των πραγμάτων συγχέουν ιδεολογίες, πράγματα και καταστάσεις αφού ο στόχος τους είναι να τον παρουσιάσουν ως ανάλγητο στα κοινωνικά προβλήματα. Αυτή η προσπάθεια όμως ουσιαστικά υπονομεύει τον αγώνα της ΝΔ να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και να επανέλθει η ΝΔ στην διακυβέρνηση του τόπου.

Τέταρτον, τα στελέχη της ΝΔ πρέπει να καταλάβουν ότι στον αγώνα που κάνουν για να επανέλθουν στην εξουσία δεν βοηθούν οι διαρροές στον Τύπο. Αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει κάποιο λάθος οφείλουν να του το επισημάνουν όχι δια του Τύπου ή μέσω διαρροών αλλά ευθέως πρόσωπο με πρόσωπο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για προσωπικό αγώνα αλλά για συλλογικό.

Για να μην αναφερθεί κανείς στην ίδια την παρέμβαση του Προέδρου η οποία κινείται στα όρια της συνταγματικότητας μια και σύμφωνα με το Σύνταγμα όταν ο Πρόεδρος κάνει πολιτικές δηλώσεις πρέπει να έχει την άδεια της κυβέρνησης.

Η επίσημη ΝΔ δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου όταν ρωτήθηκε σήμερα για τη χθεσινή δήλωση Μητσοτάκη γύρω από τις δηλώσεις Παυλόπουλου, ήταν εμφανής η διάθεσή του να κλείσει το θέμα, αφού δήλωσε απλώς ότι ο πρόεδρος της ΝΔ παρεμβαίνει όπου κρίνει αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.