Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Παραδέχονται ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και είναι επίορκοι – Η Δικαιοσύνη τους ανέχεται;



Το άρθρο 59 του Συντάγματος αναφέρει ότι όταν ορκίζονται οι Βουλευτές, όσοι επιλέγουν να δώσουν  θρησκευτικό όρκο ορκίζονται ως εξής:
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
O υπουργός Άμυνας δήλωσε στη Σύρο ότι «η αύξηση στον ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική».

Ο υπουργός Άμυνας και ακόμη 152 συνάδελφοί του ψήφισαν υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής που υπερψηφίσθηκε το γνωστό πολυνομοσχέδιο και από την περασμένη Κυριακή αποτελεί νόμο του κράτους.
Με βάση τα μαθήματα «Λογικής» που κάναμε στο παλιό Λύκειο, ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος με τη δήλωσή του παραδέχεται:
1.      Ότι ψήφισε έναν νόμο που είναι ενάντια στο Σύνταγμα, άρα όχι μόνο έχει παραβιάσει το άρθρο 59 του Συντάγματος, αλλά κατά δήλωσή του είναι και επίορκος!
2.      Παραδέχεται ότι και οι λοιποί 152 συνάδελφοί του, μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός, είναι εξ ίσου επίορκοι, άλλωστε και ο πολιτικός όρκος τα ίδια αναφέρει μόνο που δεν γίνεται επίκληση της Αγίας Τριάδος.
Μετά από αυτήν την μικρή λογική επαγωγή ( και δεν έχει σχέση με το «ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι), τι πρέπει να κάνει κάποιος εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης;
Αν βγω εγώ δημοσίως και πω ότι έχω σκοτώσει τον «α» ή τον «β» ή δηλώσω ότι έκλεψα, δηλαδή έχω παραβιάσει συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα δεν θα παρέμβει αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας; Σας διαβεβαιώνω ότι θα παρέμβει πριν τελειώσω τη δήλωσή μου.
Όταν βγαίνει δημόσια ένας υπουργός και δηλώνει ότι παραβίασε το Σύνταγμα και μόνος του χαρακτηρίζει την πράξη του έγκλημα η Δικαιοσύνη τι πρέπει να κάνει; Δεν πρέπει να παρέμβει και μάλιστα αυτεπάγγελτα;
Και μη μου πείτε ότι είναι τραβηγμένο αυτό που επισημαίνω γιατί τουλάχιστον ο τρίτος τη τάξει Θεσμός του Πολιτεύματός μας, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Βούτσης, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι πολύ προβληματικός και κινείται στα όρια της συνταγματικότητας!
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει πλέον στη Δικαιοσύνη ένας Σαρτζετάκης, να τους κάνει να τρέχουν…
rigillis18.blogspot/ TK9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.