Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Δια βοής το πιθανότερο Γραμματέας ο Αυγενάκης



 Ο Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου αναμένεται να είναι ο νέος γραμματέας της ΝΔ καθώς αύριο, (16:00) που θα συνεδριάσει η νεοεκλεγείσα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πιθανότατα θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος.
Η υποψηφιότητα Αυγενάκη αναμένεται να ξεπεράσει τις 200 ψήφους από τους 286 της Π.Ε, αν και λέγεται ότι εφόσον δεν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα, μπορεί να μην στηθούν κάλπες. Στην περίπτωση πάντως που γίνει ψηφοφορία, ενδιαφέρον θα έχει ο αριθμός των λευκών ψηφοδελτίων. 

Η σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής, σύμφωνα και με τις καταστατικές αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο Συνέδριο, απαρτίζεται από 286 μέλη, εκ των οποίων τα 150 εξελέγησαν από τους συνέδρους και τα υπόλοιπα 136 μετέχουν ex officio (πρώην πρόεδροι, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αιρετοί σε αντιπροσωπείες παραγωγικών φορέων και λοιποί αξιωματούχοι).
Σημειώνεται ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αμέσως μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε οριστεί αναπληρωτής γραμματέας και κατά την προσυνεδριακή περίοδο «όργωσε» όλη την της ελληνική επικράτεια.
Οι συσχετισμοί που προέκυψαν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών μελών έδειξαν ότι οι υποστηρικτές της νέας ηγετικής ομάδας προτιμήθηκαν από τους συνέδρους και αποτελούν πλειοψηφία στη νέα Πολιτική Επιτροπή, στην οποία, πάντως, δεν αποκλείστηκε καμία από τις «γαλάζιες» φυλές, παρόλο που, όπως λέγεται η σταυροδοσία των περισσοτέρων συνέδρων υπερέβη τους παραδοσιακούς διαχωρισμούς σε «μητσοτακικούς», «καραμανλικούς» και «σαμαρικούς».

rigillis18.blogspot/Akis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.