Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Αθηναϊκή Λέσχη: Η Λέσχη των πολιτικών εξελίξεων- Γεύματα, δείπνα και ομιλίες - Τι... "μαγείρευαν" τρείς πρώην πρωθυπουργοί, ένας στρατηγός και ένας... πρίγκιπας;



Την τιμητική τους είχαν την Τετάρτη το βράδυ τα  δείπνα, με αμιγώς «πολιτικό» μενού στο χώρο της Ν.Δ αλλά και της ευρύτερης παράταξης. 
Η  Αθηναϊκή Λέσχη ήταν ο χώρος που φιλοξένησε τις μυστικές συνάξεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται η αφετηρία για  πολιτικές εξελίξεις. 
Ο έκτος όροφος, ο όγδοος και ο ένατος της Λέσχης ήταν κλεισμένος εδώ και ημέρες και οι αίθουσές τους ήταν αποκλειστικά διαθέσιμες για τους υψηλούς συνδαιτημόνες της.

Η πιο ενδιαφέρουσα συγκέντρωση ήταν αυτή του 8ου ορόφου, καθώς στο τραπέζι ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημ. Σιούφας η Μαριέττα Γιαννάκου και άλλα 14 πρόσωπα.
Πολλές πληροφορίες για το πολιτικό "μενού" αυτής της συνάντησης δεν διέρρευσαν. Ωστόσο η κουβέντα επικεντρώθηκε στην ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και  στην πορεία της κυβέρνησης. Έγιναν εκτιμήσεις για πιθανές  πολιτικές εξελίξεις και κάπου  σε αυτό το σημείο η ροή των πληροφοριών σταμάτησε. 
Επισημαίνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός ανησυχεί για τα τεκταινόμενα στη χώρα και κυρίως για την τροπή και τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει το μεταναστευτικό πρόβλημα. 
Σημειώνεται ότι η παρουσία στο ίδιο δείπνο Καραμανλή – Γιαννάκου έχει ενδιαφέρον, καθώς η πρώην υπουργός Παιδείας της ΝΔ έχει μιλήσει πολλές φορές δημοσίως για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ σε περίπτωση κατάρρευσης της κυβέρνησης και της δημιουργίας έκτακτων συνθηκών στη χώρα. Παράλληλα η κυρία Γιαννάκου διατηρεί άριστες  σχέσεις και με την οικογένεια Μητσοτάκη. 

Δυο ορόφους παρακάτω είχε προγραμματισθεί η ομιλία του απόστρατου στρατηγού Φρ. Φραγκούλη ο οποίος φέρεται να πρωταγωνιστεί μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο, πρώην γραμματέα στη κυβέρνηση Σαμαρα, στη δημιουργία νέου κόμματος, στα δεξιά της ΝΔ. Όπως διέρρευσε παρόντες στη σύναξη αυτή ήταν  οι πρώην Πρωθυπουργοί, Παναγιώτης Πικραμένος και Ιωάννης Γρίβας.

Μυστικό δείπνο στον 9ο όροφο της Αθηναϊκής Λέσχης είχε και ο ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος (γιος του τέως Βασιλιά, Κωνσταντίνου). Κατά πληροφορίες ο Νικόλαος πέρασε και από τη συγκέντρωση του στρατηγού κ. Φραγκούλη και είχαν μια σύντομη συνάντηση.

Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το όνομα του Νικόλαου είχε εμπλακεί σε σενάρια δημιουργίας ενός εθνικοπατριωτικού-αντιμνημονιακου κόμματος. Ένα σενάριο που ενισχύθηκε και από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε μέσω αρθρογραφίας του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής  κατά της Χρυσής Αυγής. 
Στην παρέμβαση του είχε αναφέρει  "Να τεθούν εκτός Κοινοβουλίου όσα κόμματα ασκούν βία...". Κάνει έκκληση στους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αφιερωθούν με πάθος στην εξαφάνιση φαινομένων πολιτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας. Υπερασπίζεται το Σύνταγμα και ζητεί να απεμπλακεί η Ελλάδα από την σκληρή επιτήρηση των δανειστών..."

rigillis18.blogspot/Akis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.