Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Επιχειρεί ηρωική έξοδο ο Τσίπρας με αφορμή την κόντρα με τους καναλάρχες και τη... διαπλοκή



Ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας και για το λόγο αυτό σηκώνει ψηλά τη σημαία του πολέμου κατά των καναλαρχών και της διαπλοκής.
Η απόφαση του κ. Τσίπρα να παραχωρήσει μόνο τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας σε κανάλια, θεωρείται παράλογη, αφού σήμερα πανελλαδική εμβέλεια έχουν υπερδιπλάσια κανάλια.

Μάλιστα ιδεολογικοποιεί την απόφασή του υποστηρίζοντας ότι έτσι χτυπάει τη διαπλοκή, αλλά είναι έτοιμος να παραχωρήσει άδειες σε γνωστό μιντιάρχη δημοσιογράφο ο οποίος έχει στενές σχέσεις με γνωστό οικονομικό παράγοντα που ο ίδιος έχει από τα πρώτα του βήματα ως υποστηρικτή, αλλά και σε Τούρκο καναλάρχη.
Ουσιαστικά πρόκειται για προσπάθεια περιορισμού της πολυφωνίας, κάτι που συμβαίνει σε καθεστώτα λίγο πριν την πτώση τους…
Αυτή, όμως, είναι η πρώτη ανάγνωση.
Η δεύτερη ανάγνωση δείχνει κάτι άλλο πολύ πιο ουσιαστικό.
Ο κ. Τσίπρας βλέποντας ότι δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει είναι έτοιμος να καταθέσει τα όπλα. Αυτό όμως θα σήμαινε παράδοση και ομολογία της πανθομολογούμενης πλέον ανικανότητάς του να ασκήσει εξουσία προς όφελος της χώρας. Έτσι λοιπόν στήνει μια σύγκρουση με τους οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες που βρίσκονται πίσω από τα κανάλια και θα επιχειρήσει να πέσει η κυβέρνησή του εξ αυτού του λόγου. Μαχόμενη, δηλαδή, κατά της… διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων.
Σε αυτήν την περίπτωση ανοίγει φυσικά ο δρόμος για πολιτικές εξελίξεις που είναι δύσκολο να οδηγήσουν σε νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με τον κ. Τσίπρα να το παίζει ξανά «Τσε Γκεβάρα», με εκ των πραγμάτων πιθανότερη κατάληξη και πάλι τις εκλογές.

rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.