Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τσίπρας εξυπηρετεί την ¨ντόπια και ξένη ολιγαρχία" με την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες και δεν πολεμά τα διαπλεκόμενα

Οι κ.κ. Τσίπρας και  Παππάς υποστηρίζουν, ότι με την τροπολογία της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες πολεμούν την διαπλοκή.
Ωραία! Προσωπικά θα δεχθώ την καλή τους πρόθεση, έστω κι αν έχω βάσιμες υποψίες ότι στόχος είναι ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Αλλά βρε παιδί μου χάριν της συζητήσεως να το δεχθώ.
Σήμερα ποιοί έχουν τα κανάλια; Το οικονομικό κατεστημένο της χώρας δεν τα διαφεντεύει; Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό.

Μειώνοντας τις άδειες σε τέσσερις (σήμερα λειτουργούν δέκα κανάλια), και με δεδομένο ότι θα γίνει διεθνείς διαγωνισμός για να δοθούν, το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιοί θα μετάσχουν σε αυτόν και πόσο ψηλά θα ανέβει το τίμημα; Τις άδειες λοιπόν θα πάρουν εκείνοι που θα δώσουν τα πιο πολλά. Άρα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της ντόπιας και της ξένης ολιγαρχίας, που θα έλεγε σε άλλες εποχές και ο κ. Τσίπρας.
Αντί λοιπόν να αξιοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία και να δώσει 50 άδειες σπάζοντας τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, τις περιορίζει και πρακτικά δίνει το δικαίωμα να μετάσχουν στον διαγωνισμό μόνο όσοι έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αποκλείοντας κάθε μικρότερο επιχειρηματία.
Ούτε η κυβέρνηση της Θάτσερ δεν θα ακολουθούσε τέτοια τακτική.
Να λοιπόν που η κυβέρνηση της Αριστεράς εξυπηρετεί τους λίγους και οικονομικά δυνατούς, αντί να εξυπηρετήσει τους μικρούς ή έστω μεσαίους και πολλούς.
Αυτήν την εκδοχή της Αριστεράς των συμφερόντων, δεν την είχαμε σκεφθεί!

rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.