Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Στο video που πρόβαλαν στο Tae Kwon Do ήταν κυρίαρχη η φασίζουσα νοοτροπία - Μόνο τα τσάμικα έλλειπαν

Η στοχοποίηση δημοσιογράφων που της ασκούν κριτική μέσα από το περίφημο βίντεο που προβλήθηκε στο Ταε Κβο Ντο, κατά την επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός έτους από την κατάκτηση της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ανησυχία προκαλεί για την πορεία του καθεστώτος που βιώνουμε, το οποίο συνηθίζουμε να αποκαλούμε "δημοκρατία".
Μπορεί να ακούγεται σκληρό αυτό που λέμε αλλά είναι δεδομένο ότι τέτοιου είδους επετειακές εκδηλώσεις για την κατάκτηση της εξουσίας, εμείς οι παλαιότεροι μόνο επί χούντας είχαμε βιώσει. 
Τότε που πριν την εκδήλωση προβάλλοντο τα "Επίκαιρα" με τα επιτεύγματα της εθνοσωτηρίου επαναστάσεως και μετά βλέπαμε και τον Γεώργιο Παπαδόπουλο να ρίχνει κι ένα τσάμικο.

Από την εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντό έλλειπε το τσάμικο αλλά είχε στοιχεία από όλα τα υπόλοιπα, και κυρίως ήταν κυρίαρχη η φασίζουσα αποφορά της ιδεολογικής σαπίλας ενός καθεστώτος που καταρρέει μέσα, από ένα βίντεο που στην κυριολεξία στοχοποιούσε συναδέλφους δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν κάνει το έγκημα να ασκήσουν κριτική στις πολιτικές επιλογές του μεγάλου αρχηγού της Αριστεράς.
 Για το συγκεκριμένο βίντεο εξέδωσαν καταδικαστικές ανακοινώσεις τα περισσότερα κόμματα, αλλά και η ΕΣΗΕΑ, η οποία  κάνει λόγο για  προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους. Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η παραγωγή του βίντεο, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση».

Η Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους.
Στη χθεσινή επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό.
Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση.
Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.

rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.