Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ξεκινά πάλι το Briefing, ελπίζουμε χωρίς παρατράγουδα.



Αίφνης ξαναρχίζει  το briefing για τους πολιτικούς συντάκτες. Τη σχετική απόφαση πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ύστερα από συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η επιλογή του timing δεν έγινε καθόλου τυχαία. Η κυβέρνηση ενεργοποίησε εκ νέου  το εν λόγω εργαλείο ενημέρωσης σε μια περίοδο που βάλλεται πανταχόθεν. Ξέρει ότι μπροστά της υπάρχουν πολύ δύσκολα θέματα που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης και προσπαθεί να λάβει έγκαιρα τα μέτρα της.

Το briefing όπως όλοι ξέρουν πραγματοποιείται, για την ενημέρωση των πολιτών (η καλή εκδοχή του),  να περάσει στα μίντια η κυβέρνηση τη γραμμή της ακόμη και για να προειδοποιηθούν οι  απείθαρχοι βουλευτές.
Όπως και να ‘χει πάντως, η Όλγα Γεροβασίλη θα έχει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, γιατί οι πολιτικοί συντάκτες θέλουν πειστικές απαντήσεις και τα προβλήματα είναι πολλά και ασφυγκτικά.
Ελπίζουμε επίσης ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν θα έλθει στην ενημέρωση, με την ίδια άγαρμπη (επιεικής χαρακτηρισμός) συμπεριφορά που είχε εναντίον της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, όταν της έκανε μια μη αρεστή ερώτηση για τις Σκουριές.
Κατά τα άλλα σιδεροκέφαλη, κυρία Γεροβασίλη.

rigillis18.blogspot/Akis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.