Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Δεν κατάλαβε ή έκανε ότι δεν κατάλαβε ο Τσίπρας τί του είπε ο Σόιμπλε;



Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας όταν άκουσε τον Σόιμπλε να παραφράζει τη ρήση της προεκλογικής εκστρατείας του Κλίντον «είναι η οικονομία ηλίθιε» στο «είναι η εφαρμογή (του μνημονίου) ηλίθιε».
Όσο και αν επιχειρεί η κυβέρνηση να πείσει ότι δεν αφορούσε προσωπικά τον κ. Τσίπρα, εκείνο που φάνηκε ήταν τον αφορούσε αποκλειστικά, γιατί η δική του χώρα έχει μνημόνιο, και η δική του χώρα
κατηγορείται ότι δεν το εφαρμόζει.
Συνεπώς η μη αντίδραση Τσίπρα ίσως οφείλεται σε κάποιον από τους εξής παράγοντες:
1.       Δεν ήθελε να δώσει διάσταση καθώς αν απαντούσε, η απάντηση θα έπρεπε να είναι τέτοια που πιθανόν να δημιουργούσε διπλωματικό επεισόδιο
2.       Κατάλαβε τι είπε γιατί ίσως  γνώριζε καλά το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Κλίντον, οπότε έκανε την ερμηνεία που έκανε και το Μαξίμου.
3.       Δεν κατάλαβε τίποτα, γιατί δεν γνώριζε τίποτα και νόμισε ότι και ο ίδιος δεν κατάλαβε, οπότε προτίμησε να μη μιλήσει για να μη κάνει καμία γκάφα.
4.       Δεν μπόρεσε να μεταφράσει ή δεν του μετέφρασαν τι ακριβώς είπε.
Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι όλοι καταλάβαμε εκείνο που δεν κατάλαβε ή δεν θέλησε να καταλάβει ο κ. Τσίπρας.  Ότι ο κ. Σόιμπλε αναφερόταν στον Έλληνα πρωθυπουργό και κανείς δεν μπόρεσε να του δώσει τη δέουσα απάντηση.  Ευτυχώς που βγήκε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ και με δήλωσή του επέκρινε τη στάση του Σόιμπλε. Αλλά η τιμή της Ελλάδος δεν σώζεται από την αντιπολίτευση, αλλά από την κυβέρνηση. Και πρόεδρος της κυβερνήσεως, δυστυχώς, εξακολουθεί να παραμένει ο κ. Τσίπρας.
rigillis18.blogspot/  Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.