Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η Ντόρα, η Όλγα, η Μισέλ, η Σοφία και οι άλλες βουλευτίνες της ΝΔ εν αναμονή. Ποιές είναι οι γυναικείες εφεδρείες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η Ντόρα, η Όλγα, η Μισέλ, η Σοφία και οι άλλες βουλευτίνες της ΝΔ εν αναμονή. Ποιές είναι οι γυναικείες εφεδρείες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πηγή:Nonpapernews.gr
Αρκετές από αυτές με πρώτες τις δύο πρώην υπουργούς και βουλευτίνες της Α' Αθηνών φέρονται να έχουν ελπίδες να αξιοποιηθούν στις Γραμματείες και άλλα όργανα του κόμματος.
Ανανέωση με άρωμα γυναίκας αναμένεται να έχει η νέα «σκιώδης» κυβέρνηση, που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με όποιο σχήμα λχ. των παλαιών Γραμματειών ή άλλο συμβεί. Τουλάχιστον 5-6 γυναίκες βουλευτίνες φέρονται να αξιοποιηθούν συνολικά από τις 11.
Οι μισές, μια στις δύο. Το νέο ηγετικό σχήμα θα παίξει «πρέσιγνκ» την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, αλλά παράλληλα η Ν.Δ θα καταθέτει και τις δικές της συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για τα όλα μείζονα θέματα της χώρας.
Ο ορισμός της νομικού Νίκης Κεραμέως σε μία από τις τρεις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος, ξάφνιασε αρκετούς συναδέλφους της στη Ν.Δ. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν διστάζει να αξιοποιήσει το νέο στελεχιακό δυναμικό της παράταξης και ιδιαίτερα μια νέα γυναίκα βουλευτή, με πολύ καλές σπουδές στο εξωτερικό και μεγάλη κοινωνική δράση. Επίσης με ιδιαίτερη επιμέλεια στις ερωτήσεις και ομιλίες της σε Επιτροπές και στην Ολομέλεια. Βουλευτής Επικρατείας για δυο φορές από τον περασμένο Ιανουάριο.
Μία τουλάχιστον γυναίκα αναμένεται είναι και επικεφαλής των Ομάδων Διαρκούς Ελέγχου της Βουλής (συντονιστές). Ειδικότερα για τη θέση του συντονιστή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας υποψήφιες είναι η Ντόρα Μπακογιάννη και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Επικρατέστερη πάντως, σύμφωνα με τις διαρροές που έχουν γίνει, εμφανίζεται η πρώην υπουργός Εξωτερικών. Σε αυτή την περίπτωση η πρώην υπουργός Τουρισμού πιθανότατα θα παραμείνει στο Πολιτικό Συμβούλιο.
Δεν έχει πρόθεση, όπως γράφουν ορισμένοι, να εξελιχθεί σε «αντίπαλο δέος» του Κυριάκου Μητσοτάκη με πρόωρες-και αδικαιολόγητες σήμερα- αρχηγικές φιλοδοξίες. Δεν είναι βέβαιο ακόμα εάν επικεφαλής του νευραλγικού Τμήματος Γυναικών της ΝΔ, που έχει κακοπάθει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του παραγοντισμού ή του χαμηλού προφίλ της ηγετικής του ομάδας θα τοποθετηθεί βουλευτής εν ενεργεία, όπως η πρώην υφυπουργός και βουλευτής Β' Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα, δικηγόρος.
Μεταξύ των γυναικών που πρόκειται να αξιοποιηθούν σε επιτελικές θέσεις είναι η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία αρχικά τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, ωστόσο στο δεύτερο γύρο υποστήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταπήδησε με επιτυχία από τον νομό Ιωαννίνων στην Β΄. Αθηνών και διακρίθηκε για τις παρεμβάσεις της στη Βουλή αλλά και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της. Υπάρχει ακόμα η βουλευτής Σερρών και δραστήρια κοινοβουλευτικά Φωτεινή Αραμπατζή, επιχειρηματίας και δημοσιογράφος η οποία το βράδυ της περασμένης Κυριακής συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι η εν λόγω βουλευτής Σερρών στον πρώτο γύρο στήριξε τον Ευάγγελο Μειμαράκη.
Από τις υπόλοιπες γυναίκες της ΝΔ στο Κοινοβούλιο υπάρχει η πρώην υφυπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η βουλευτής Καστοριάς και δασολόγος Μαρία Αντωνίου, η βουλευτής Άννα Καραμανλή (επίσης στη Β', Αθηνών και δημοσιογράφος, όπως η Σοφία) και η βετεράνος σχεδόν στα εκλογικά (εκλεγόμενη από το 2004) ψυχολόγος Έλενα Ράπτη, βουλευτής Θεσσαλονίκης με θετική κοινωνική δράση, υπερπροβολή στα προσωπικά της ερωτικά αλλά σχεδόν μηδενική σε κοινοβουλευτική και κομματική δραστηριότητα. Απολύτως μηδενική είναι η πολιτική δράση της κοινωνιολόγου Γεωργίας Μαρτίνου, γόνου εφοπλιστικής οικογένειας, βουλευτού στην Περιφέρεια Αττικής από το 2012 αλλά χωρίς να έχει ομιλήσει από τότε μέχρι σήμερα ούτε μια φορά στην Ολομέλεια της Βουλής, να μη έχει ορισθεί ποτέ εισηγητής σε νομοσχέδιο και να μην έχει καταθέσει ούτε μια ερώτηση. Πανελλήνιο, θλιβερά υποτονικό ρεκόρ για βουλευτή. Προβάλλεται ως «πολιτικός χαμηλών τόνων» αλλά μάλλον υπερβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.